Een elektrische viool is zeer geschikt voor popmuziek

Denk aan het versterkt spelen op een podium in een band en het vervormen van je klank met effectpedalen

Een elektrische viool kan met dezelfde speltechniek bespeeld worden als een normale akoestische viool. Ook de klank is vergelijkbaar, maar toch anders.

Een vijfsnarige elektrische viool met een extra lage C-snaar biedt prachtige mogelijkheden tot improvisatie en zorgt ervoor dat je het bereik hebt van zowel de viool als de altviool

Bij het kopen van een elektrische viool is het net zo belangrijk als bij een akoestische viool dat deze goed is afgesteld en dat goede kwaliteit materialen zijn gebruikt. Klik hier voor ons assortiment hoge kwaliteit elektrische violen en versterkers, die geschikt zijn voor optredens.

[Artikel] Hoe je een 5 snarige viool kunt dempen

Toen ik viool wilde leren spelen ben ik begonnen met een akoestische viool met 4 snaren maar ik miste wat, ook heb ik een elektrische viool in handen gehad.. Nog steeds miste ik wat. Een 5e snaar op een elektrische bridge viool bracht uitkomst, precies wat ik nodig had.

Eenmaal in mijn bezig was hij nog wel te luid, ik zette er een demper op voor 4 snarige violen maar dat was wel gevaarlijk want.. Gevaar dat het zou vallen. Dus ging ik op onderzoek uit.

Er zijn verschillende methodes om je viool te dempen. Knijpers, magneten, ijzeren en rubberen dempers, de iets minder bekende “wire mute” en nog vele anderen. Mijn zoektocht begon met kijken et het beste werkte…

[Artikel] Kan het wat zachter??? Geluidsoverlast van je viool of altviool en wat je eraan kunt doen

Musiceren is een fantastische uitlaatklep! Maar misschien vinden je buren/partner/kinderen/huisgenoten het allemaal wat minder fantastisch dat je viool of altviool speelt…

Misschien voel je je zelfs wel beperkt in het kunnen bespelen van je instrument, omdat je weinig gelegenheid hebt om de volle en ver dragende klanken van je akoestische instrument ten gehore te brengen. Je hebt het idee dat je muziek alleen geluidsoverlast veroorzaakt.

Dit artikel geeft een aantal oplossingen voor jezelf en je buren.

[Artikel] 11 meest gestelde vragen over elektrische viool

Wereldwijd zijn er weinig adressen waar je informatie kunt krijgen over het selecteren en bespelen van een elektrische viool, altviool en cello.

Persoonlijk heb ik veel interesse in innovaties in strijkinstrumenten.

Ik ben altijd erg benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen, producten en manieren om een strijkinstrumenten te bespelen en toe te passen in diverse muziekstijlen. De elektrische viool, altvool en cello maken daar een belangrijk onderdeel van uit…

Bowed Electricity

Het zijn de nieuwste instrumenten. Klassiek, maar vooral gebruikt in de popmuziek. De meeste mensen hebben er al wel eens eentje gehoord of gezien, maar dan vooral op de televisie…. de elektrische familie Strijker.

Wat & Hoe Elektrische Strijkinstrumenten

Dit artikel is bestemd voor:

Zowel beginnende als gevorderde strijkers die willen weten:

· Wat de 4 belangrijkste voordelen van een elektrisch instrument zijn?
· Hoe een elektrisch strijkinstrument werkt?
· Of het niet als een jankende elektrische gitaar of een bruine bonen blik klinkt?
· Do’s en Don’ts bij de aanschaf van een elektrisch instrument?

Zlata Strijkinstrumenten

Bel: 035-6210430
E-mail: info@vioolspelen.nl
Zeverijnstraat 6
1216 GK Hilversum (NL)

ma-za: bezoek op afspraak
Google+26
YouTube202
LinkedIn500
Instagram681
Twitter
Facebook
Google+26
YouTube202
LinkedIn500
Instagram681
Twitter
Facebook