Aanbevelingen

Ik heb de Arcus strijkstok op het gehoor ontdekt. Ik hoorde iemand vioolspelen, met meer expressie dan ik ooit gehoord had. En een wonderschone klank. Ze had een middelmatige viool, het lag aan haar stok, zei ze.

Thuisgekomen de Arcus website bestudeerd. Collega’s gesproken. Bij Zlata kon ik de stokken proberen die ik had uitgezocht.

Inmiddels  heb ik mijn Arcus S7 bijna twee jaar. Mijn houten VanderMeer heb ik niet meer aangeraakt. Door de grotere tonale expressiemogelijkheden en het lichtere gewicht is mijn speelplezier duidelijk toegenomen.

Joost Belinfante

Professioneel muzikant, speelde om met Doe Maar en nam diverse CD's op.

duitse viool klantBeste Zlata,

Hartelijk dank voor de prachtige viool! De viool werd zondag enthousiast in gebruik genomen door Thimo en zijn voormalige viooljuf Karina Grebenstein, die ons in België kwam opzoeken. Samen speelden ze de sterren van de hemel (zie foto).

Er komt een warm en vol geluid uit; mijn zoon Thimo speelt er met veel plezier op. Na zeven jaren van vioolles is dit zijn eerste 4/4-viool, zijn docente had ons op het hart gedrukt om hem een goede viool te geven, gezien het niveau waarop hij speelt. Thimo is erg blij met dit kwalitatief hoogwaardige exemplaar. Ik twijfel er niet aan dat hij de komende jaren goede maatjes gaat worden met zijn nieuwe viool!

Dank dus voor het selecteren en verzenden van deze viool. Dit wilde ik nog even laten weten 😉

Met vriendelijke groet,
Kelly Keasberry

Wauw, dit zijn dus écht de verhalen waarom ik me elke dag tot het uiterste inzet voor mijn violenwinkel. Geweldig om te lezen dat ik met mijn bedrijf zo’n prachtige positieve impact kan maken. Mijn klant Katrien uit België schrijft:

oude Franse viool achterkantBij deze wil ik je laten weten dat we eeeeennnnoooorm tevreden zijn met de viool die we gekocht hebben. Ik merk dat het voor mijn dochter, ook al speelt ze nog niet zo goed, een enorme motivatie is dat er een mooie warme klank uit haar viool komt.
Ik ben blij dat we beslist hebben om die viool aan te kopen. Dit komt ook omdat je ons in het verleden ook zo goed geholpen hebt. Ik zou het anders nooit hebben aangedurfd om zonder de viool fysiek vast te hebben de koop te laten doorgaan.

Ik denk dat je misschien niet kan beseffen wat een motivatie dit geeft voor mijn dochter. Binnenkort speelt ze met andere kinderen op een “festival” in onze buurt een herwerkte versie van Mozart’s Papageno en vanaf volgend schooljaar zal ze meedoen met de XS strijkers van “De singel” in Antwerpen. Ik ben echt heel blij dat ook door uw inzet vele kinderen het plezier van zelf muziek maken blijven ontdekken. Je kan je echt niet inbeelden dat als mijn dochter een muziekinstrument van de muziekschool had moeten lenen wat dit voor haar had teweeg gebracht.

Je mag echt enorm trots op jezelf zijn op wat je teweeg brengt bij “onze toekomst”. Het plezier hebben om zelf muziek te maken is iets wat niemand onze dochter ooit zal afpakken en dat is toch een meerwaarde in haar leven.
Het spijt ons te moeten zeggen dat dit de laatste viool is dat ze bij u heeft aangekocht omdat we thuis 3 violen maat 4/4 hebben maar als ze nog iets anders nodig heeft dan zal dit bij u zijn. En weet dat ik , omdat ik van de kwaliteit (en oprechtheid) echt overtuigd ben, reclame maak in onze omstreken.

Met vriendelijke groeten,
Katrien Lauryssen

PS: De vioolleraar was ook superenthousiast over de viool van Elise

Esther van Fenema kocht bij ons de Arcus S9 ronde vioolstrijkstok, dezelfde als eigenares Zlata heeft. Klik hier om meer te lezen over de Arcus carbon strijkstokken. Klik hier om meer te lezen over het kopen van een strijkstok en de verschillen tussen strijkstokken.
Klant Marijke heeft een succesvol YouTube kanaal waarin ze haar voortgang en ervaringen als volwassen beginner op de viool deelt. Ze kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een Bridge Lyra vijfsnarige viool die ze middels octaaf snaren heeft laten klinken als een cello. Als strijkstok gebruikt ze carbon fiber strijkstokken uit Zlata’s eigen lijn. Bekijk de video:

Mariko barraI felt in heaven when I entered the shop! All those beautiful violins and I was going to try them out! :yahoo:

Zlata was very helpful, showing me the violins in my budget range, tuning the violins, and also demonstrating them to me so I could better know what they sound like. It was amazing and after a bit more than an hour I had made my choice. :-)

So I left the shop with a new violin and bow. And she changed the chin-rest to a centered one for me, since I feel it’s more comfortable. I really love it.

My new violin is a Czech Harald Lorenz violin.
And the bow I’m using is the Zlata carbon fiber bow.

Thank you so much Zlata for being so helpful! I’m very happy with my new violin and I’m even more motivated to practice hard. When I play a note in tune this violin sounds like heaven. It’s strong and sounds like a bell! When I don’t play in tune it doesn’t sound well, but that’s all the more reason to work on every note and make it sound great! I’m working hard now to get the best out of this instrument. It helps me to be a better player. :heart:

Mariko heeft een interessant YouTube kanaal en website waar ze haar avonturen deelt als volwassen beginner op de viool. Ze kwam speciaal naar Nederland om onze winkel te bezoeken en een viool en strijkstok te kopen.

Harald Lorenz 4 altvioolNa een valse start elders kwam ik via het web als beginnend altvioliste bij Zlata Strijkinstrumenten terecht. Ik bleef met een aantal vraagstukken zitten waar Zlata mij erg fijn mee heeft geholpen, zonder iets terug te vragen. Dat heeft mij doen besluiten naar Hilversum te rijden, alwaar ik e.e.a. heb mogen uitproberen en aan mogen horen in de winkel. Uiteindelijk heeft het mij zonder twijfel naar de aankoop van de mooie donkerkastanjebruine Harald Lorenz 4 geleid, die ik ga bespelen met een Presto carbon fiber strijkstok! Wat een mooie warme klank komt er uit deze combinatie. In tegenstelling tot de alt die ik elders huurde, worden we nu steeds meer een team. Ik speel elke vrije kwartiertjes die ik heb en ga met sprongen vooruit. Dit komt mede door de online filmpjes van Zlata op Youtube. Ik heb een aanwinst voor het leven gekocht. Zlata, hartelijk bedankt voor je warme ontvangst en begrip voor het feit dat ik met altvioolspel een beginner ben als volwassene, maar toch goede spullen wilde. Geen vraag was je te veel, waardoor ik mij een zeer gewaardeerde klant voel, nu met een hobby erbij voor het leven!

Mariska Griekspoor kocht een Harald Lorenz 4 altviool en een carbon fiber strijkstok uit Zlata’s eigen lijn.

Beste Zlata, ik waardeer jou als musicus, als eigenares, als vrouw, je hebt een hele mooi carriere en daarmee feliciteer ik jou eerlijk! Volgens mij jouw vioollessen op je website zijn de beste. Je verdient heel bekend te worden hier in Nederland en ook in Europa als musicus en vioollerares! Jouw muzikale toelichtingen zijn genoeg duidelijk voor iedereen. Je bent heel erg professioneel en ook heel slim mens! Ik heb nu pas je website gezien! Gefeliciteerd! Ga zo door en vecht je verder met de groot concurrentie, zeker is dat de moeite waard! Bij mijn betreft je je verdient de plats nummer 1 als een goede en serieus voorbereider musicus!

Nelu Fieraru

Vandaag is overigens de strijkstok aangekomen die ik bij je besteld had en ik ben er super blij mee! Hij ligt vele malen beter in de hand dan de strijkstok die ik had en is ook lichter, dus bedankt daarvoor.

Diana Poell heeft de Zlata Allegro carbon fiber strijkstok gekocht.

Beste Zlata,

tsjechische viool harald lorenz 5Afgelopen januari ben ik in je winkel geweest om een viool te kopen. Na een hartelijk ontvangst en na het kenbaar maken van mijn wensen, heb je op mijn verzoek een aantal violen bespeeld zodat ik kon luisteren naar de verschillende klanken van de instrumenten.
Mijn keus viel op de Harold Lorenz 5. Daarna heb ik nog diverse strijkstokken mogen uitproberen en viel mijn keus op de Presto carbon fiber uit je eigen lijn.
Voor dit alles werd alle tijd genomen.
Na ook nog een mooie kist te hebben uitgezocht, ging ik tevreden huiswaarts.

Ik studeer iedere dag met veel plezier op mijn viool!

Mijn viooldocente was erg te spreken over de mooie heldere doch warme klank en vond dat de viool makkelijk aansprak.

Nogmaals dank voor de klantvriendelijkheid.

Met vriendelijke groet,
Erna en Wout van der Vorst

Erna kocht een Harald Lorenz 5 viool en een Presto carbon fiber strijkstok.

Beste Zlata!

Als eerst wens ik u nog een zeer fijne kerst en alvast een gelukkig nieuw jaar.

Dit jaar was voor mij best een bijzonder jaar.. ik begon namelijk met vioolspelen. Ik kocht voor een klein prijsje een beginnersviool februari dit jaar, maar voor lessen had ik helaas geen tijd, want ik heb het altijd druk druk en nog eens druk. Genoeg motivatie had ik wel en bleef vaak tot in de late uurtjes oefenen -nee m’n ouders waren daar niet altijd even blij mee-. Door middel van u filmpjes ben ik nu (zo’n 9 maanden verder) nog steeds dagelijks bezig met vioolspelen. En ik heb zelfs mijn ouders weten te overtuigen dat viool leren via YT mogelijk is, waardoor ik nu zelfs mag sparen en zoeken naar een nieuwe betere viool J. I LOVE IT. De duidelijke uitleg en goede tips zorgen ervoor dat ik meer en meer blijf leren. Aangezien u natuurlijk verder niet een idee heeft wie naar uw YouTube filmpjes kijken en hoe zij het doen, wilde ik dus deze mail schrijven. Om u te laten weten dat ik vanuit het diepste in mijn hart u wilt bedanken voor alle moeite die u in uw video’s steekt. Vioolspelen neemt nu een groot deel van mijn leven in beslag, waar ik maar al te blij mee ben. Ik ben nog steeds wel een enorme beginner die nog HEEL VEEL moet leren, maar de progressie over de maanden heen is te zien. Ik heb vanaf het begin kleine stukjes opgenomen en even achter elkaar gezet van de afgelopen 9 maanden. Mocht u benieuwd zijn de link staat hieronder. Ik wil u hierbij nogmaals enorm bedanken en wens u een gezond en gelukkig en vooral muzikaal 2017 toe.

Groetjes Daphne Jongeneel

Daphne is een trouwe kijker van Violin Lounge TV van eigenares Zlata Brouwer en heeft een filmpje gemaakt waar ze haar progressie op de viool laat zien (klik hier om het te bekijken). Dit is zeer inspirerend voor iedereen die wil beginnen met vioolspelen.

tsjechische vioolBeste zlata;
De viool klinkt schitterend!!! alleen nog werk aan de winkel voor het inspelen,…nieuwe snaren,en verse hars erop;bijgevolg trillende strijkstok..is dit de oorzaak misschien?..maar de sol noot op de D snaar pakte onmiddelijk aan…subliem!!ik denk direkt terug aan die tjechische violist die ik ontmoette in het zwarte woud…..dit ter zijde…alvast bedankt nog;misschien nog een mail terug?;
groeten;
marc verhue

Omdat we alle violen in onze webshop voorzien van een geluidsfragment waarin de klank van de viool naar voren komt en een aantal heldere foto’s, wordt er nog weleens een viool in onze webshop verkocht. Marc uit België is helemaal blij met zijn mooie Tsjechische viool Harald Lorenz 8. Bekijk hier onze huidige collectie!

Hallo Zlata,

Vorige week vrijdag een Presto strijkstok bij je gekocht.

Wat een verbetering t.o.v. wat ik had; geweldig.

Ik kan bijna niet stoppen met viool spelen.

bedankt en groetjes
Arie

Arie heeft een Presto carbon fiber viool strijkstok gekocht, een strijkstok uit de eigen lijn strijkstokken van Zlata.

Zlata Presto carbon fiber viool strijkstokVandaag heb ik de Presto strijkstok ontvangen. Wauw, wat is ie mooi en wat speelt ie lekker! Voorheen moest ik nogal ‘trekken’ op de G en D snaar, nu gaat het haast vanzelf.
Op de foto’s op je site zijn alle mooie details nog geeneens heel goed te zien, dus ik was aangenaam verrast door de mooie parelmoer inleggingen.

In elk geval wil ik je bedanken voor de goede service en de snelle communicatie. Ik blijf bij je shoppen!

Marijke Ras-Snoek kocht bij ons een Bridge Aquila elektrische viool en een Zlata Presto strijkstok. Zie onderstaand de voortgangsvideo van haar vioolspel (vanaf 8:42 laat ze de bij ons gekochte Zlata Presto carbon fiber strijkstok zien):

Ik ben 18 jaar, en toen ik besloot dat ik dolgraag viool wilde spelen, kwam ik via internet overal toch al vrij snel bij Zlata uit. De website zag er keurig en goed georganiseerd uit, en dat gaf me meteen een goed gevoel. Ook toen ik las dat je op afspraak langs komt, en ze een uur de tijd voor je neemt om je te helpen.

Ik maakte via de webshop een afspraak, en een aantal dagen later stond ik in haar winkel in Hilversum. Omdat ik toen zelf nog niet kon spelen, heeft Zlata de instrumenten één voor een voorgespeeld. Net zo lang tot ik een keuze kon maken welke ik het mooiste vond klinken. Ik vond het lastig om te kiezen, maar Zlata was heel vriendelijk en geduldig en als we alle 4 instrumenten hadden gehad, begon ze gewoon weer bij de eerste. Ik mocht ze ook alle vier zelf even strijken, en dit bevestigde voor mij de keuze die ik al een beetje had gemaakt toen Zlata ze voor mij speelde.

Ik had op haar website al van alles gelezen over haar huurkoopregeling, en dat was wat ik graag wilde: eerst het instrument huren om te kijken hoe ik het vond, en als ik helemaal tevreden was, het instrument kopen. Met Zlata’s huurkoopregeling kan dit heel gemakkelijk en omdat ik bij het maken van keuzes best wel onzeker kan zijn, was ik heel erg blij met deze optie!

Inmiddels heb ik mijn instrument al gekocht en ik ben super tevreden.
Kort samengevat:
– Super service, goede hulp en uitleg, Zlata is heel vriendelijk en geduldig en ze weet hoe ze je moet helpen
– Op mijn vragen via de email kreeg ik heel snel antwoord, wat ik heel fijn vond
– Mijn bestelling via de webshop werd de volgende dag al bij mij thuis bezorgd. Alles was goed verpakt en kwam keurig netjes aan
– Ik ben ontzettend tevreden over mijn instrument en al Zlata’s hulp!

Karin Corbier maakte gebruik van onze huurkoopregeling om een mooie Tsjechische viool voor zichzelf te kopen.

Beste Zlata,

Ik ben inderdaad nog steeds elke dag enthousiast over mijn Arcus contrabas stok.
Ondanks, of misschien wel dankzij het feit dat ik al vele jaren met pensioen ben studeer ik nog uren met veel plezier en geef ik samen met mijn echtgenote regelmatig concerten.

Groet,
Gert Petersen

Gert is contrabassist in het Ensemble Chat Noir en treedt hiermee regelmatig op.

“De les was zeker en vast informatief. Ik heb zeker wat aan de tips, vooral dan ook de instructies over hoe ik vibrato zou moeten oefenen, want dit was ik volledig fout aan het doen.

Isaak

“In veertig minuten heb je al mijn urgente problemen in het vioolspel behandeld zoals spiccato, vibrato, intonatie, strijkstokhouding, vioolhouding, schoudersteun, kinsteun, vingerbeweging op de strijkstok en beweging in de linker elleboog. Bedankt voor je toewijding in de kunst van de viool pedagogiek. Toen ik zag how je mijn spel bestudeerde om vast te stellen hoe je me kon helpen, wist ik dat je een goede docent bent. Al je suggesties hebben geholpen en ik kijk uit ze toe te passen tijdens het studeren. Gedurende de les zelf begon mijn spel beter te klinken en voelde ik me meer op mijn gemak. Je hulp was dus direct EN lange termijn. Ook sprak je poëtische taalgebruik me aan. Ik hoop nog meer van je lessen te genieten in de toekomst!”

Kathleen, één van Zlata’s Skype vioolleerlingen woonachtig in Amerika

Goedemorgen mevrouw Brouwer, Zlata,

Dank voor de goede aanpassingen die ik met uw materialen voor mijn viool heb kunnen maken.

De kin- en schoudersteun had ik 4 jaar geleden –toen ik begon te spelen- eigenlijk al moeten aanschaffen!

De Walchar Amber snaren klinken geweldig!

Daan van Loenhout heeft bij ons een passende kinsteun en schoudersteun laten aanmeten en een set Warchal Amber snaren gekocht.

cropped-header-rijles-groenloVandaag heb ik het pakket ontvangen en de nieuwe strijkstok geprobeerd.In één woord…perfect!!

Bedankt voor de snelle levering. Klasse.

Ik heb je advies dus opgevolgd, een professional die weet waar zij het over heeft. Geen standaard verkoop praatje.

Ik ben er zeker van dat ik weer een volgende stap kan zetten in het verbeteren van van mijn vioolspel.

Vriendelijke groet
Wim ter Horst, rijschoolhouder te Groenlo

Wim heeft bij ons een Tsjechische vioolset gekocht, een Saldo strijkstok en een set Warchal Amber snaren.

Beste Zlata,

Na de huur heb ik een prachtige Tsjechische altviool bij je aangeschaft.

Via deze weg wil ik graag doorgeven dat ik veel plezier beleef aan je lessen via de Violin Lounge Academy. Vooral de lichaamshouding en de oefeningen voor afzonderlijk linker en rechterhand zijn erg goed en heb ik tot nu toe nog niet gehad bij viool- en/of cellolessen!

De voorbereiding is dus al helemaal goed! Langzaam op naar de eerste lessen spelen.

Groetjes,

Saskia

Saskia kocht bij ons een Tsjechische altviool middels onze huurkoopoptie. Daarnaast is zij student bij de Violin Lounge Academy, een Engelstalige online academy met veel video training.

ns-addario-micro-tunerBeste Zlata,

Ik wil je toch even vertellen hoe blij ik ben met dat stemapparaat van je! Ik vind het heel moeilijk om zuiver te spelen, mijn vingers zwemmen nog al eens over de snaren (etudes van Wohlfart). Nu speel ik een aantal maten met mijn blik op het apparaat gericht en ineens gaat het niet alleen maar goed, maar zelfs hartstikke goed.

Dank je wel! Marlies van Sambeek

Marlies kocht net als vele anderen de NS Design D’Addario Micro tuner in onze webshop.

ha Zlata,
gisteren kwam Annejet, mijn leerling, op les , met haar “Harald Lorenz” (als dat de juiste naam is….). Ik ben enorm verrast door de heldere klank van het instrument en de hoeveelheid boventonen die we konden ontdekken tijdens het spelen. Eerlijk gezegd is een viool zoeken nog nooit zo gemakkelijk gegaan!! Ik ben “om” wat dat betreft; bovendien is de viool ook nog eens zeer prettig geprijsd. Door mijn enthousiasme kon ik het niet laten je eerst alvast een mailtje te sturen, lieve groetjes, Liet Relou

Liet Relou is viooldocent bij de Muziekacademie Den Haag, bespeelt een Arcus strijkstok van ons afkomstig en heeft diverse leerlingen naar ons doorverwezen.

viool set harald lorenz 4Een kennis van me speelt viool in een orkest met daarin verschillende violisten die op Tsjechische violen spelen. Daarvan zijn er schijnbaar enkele bij jou gekocht. Deze mensen zijn erg tevreden met hun instrument en prijzen de verhouding prijs – kwaliteit. Via hen had ik jouw website adres gekregen. Verder had de viool docent van mijn dochter ook al aangegeven dat er in Tsjechie goede violen gebouwd worden en ik misschien daar eens naar zou kunnen informeren.

Omdat we op Kreta wonen is het niet makkelijk om even ergens een viool uit te proberen, laat staan te kopen. We kopen dus wel vaker dingen online en krijgen die dan toegestuurd. Jouw website vonden we goed opgezet. Daar is duidelijk aandacht aan besteed en wordt ook regelmatig bijgehouden. Dus, in combinatie met de informatie van anderen, vonden we het niet zo’n drempel meer om via Internet bij jou te kopen.

De afwerking van het instrument maakt een erg goede indruk. Ook de strijkstok schijnt van goede kwaliteit. De klank is beter dan we verwacht hadden!

Volgens onze docent is het een erg goede viool waar onze dochter nog heel lang plezier van zal hebben. Die is er erg blij mee. Zij voelt goed aan dat de viool veel meer kan dan zij en dat stimuleert haar enorm.

We zijn heel blij met de aanschaf en erg tevreden met de door jou geboden service. Ook het verzenden over zo’n grote afstand was geen probleem. Het instrument was geweldig goed verpakt en kwam veilig hier aan. We kunnen jou zeker aanbevelen aan anderen! Wie weet ontstaat er hier op het eiland nog eens verdere navraag…)

Met vriendelijke groeten
Theo

Theo kocht voor zijn dochter een Harald Lorenz vioolset en liet deze bezorgen in een afgelegen dorpje in Griekenland. Het verliep allemaal perfect.

Tsjechische viool 4:4 1873Hoi Zlata,

met belangstelling zag ik je berichtje dat je weer nieuwe Lorenz violen binnen had gekregen. Met evenveel genoegen zag ik dat ze ook weer heel snel verkocht waren. Met name het model D (of 6).

Ik heb dit model ook sinds vorig jaar. De viool gaat steeds beter klinken en vooral de Warshal Amber snaren spreken op mijn instrument goed aan. Ik ben dus nog steeds zeer tevreden over mijn aankoop.

As. zondag speelt het orkest, waarin ik zit, een leuk programma met onder andere Haydn, Bartok en Rimski Korsakov.

Door mijn viool is de klank bij de eerste viool sectie verbeterd.

Vooral in het begin viel het mede-orkestleden op dat ik een nieuwe viool had en dat beschouw ik als compliment voor de klankkwaliteit van de viool.

Ga vooral zo door, je timmert goed aan de weg!

met vriendelijke groeten

Raymond Schoemaker

Irene Barel op Gay Pride 2

Irene Barel is professioneel violiste en speelt in de band Aesun. Een akoestische viool is soms lastig te versterken. Daarom kocht ze bij ons een Bridge Aquila elektrische viool. Hier op de foto speelt ze op een boot tijdens de Gay Pride.

iPad Pieter 157Een paar jaar geleden had ik het plan opgevat om viool te gaan spelen. Ik werd 52 en dat leek me een mooi moment om te beginnen.

Daar ik de familie enigszins wilde ontzien tijdens mijn oefenmomenten, besloot ik op zoek te gaan naar een elektrische viool.

Ik kende het merk NS van de basgitaren die ze maken en na enig speurwerk op internet zag ik dat Zlata deze violen verkocht.

Op advies van Zlata besloot ik in eerste instantie om de viool te huren omdat ik nog niet wist of ik er ook daadwerkelijk mee door zou willen gaan. Na een half jaar heb ik de viool alsnog gekocht, en ik ben er nog altijd heel blij mee. Heel prettige bijkomstigheid was, dat het huurgeld van het eerste half jaar werd verrekend met de koopprijs.

Bijna twee jaar later, toen ik een beetje begon te spelen, leek het me toch een goed idee om alsnog ook een akoestische viool aan te schaffen.

Omdat mijn eerste ervaring met Zlata uiterst plezierig was, leek het me logisch om ook voor mijn akoestische viool naar Hilversum te reizen.

Daar mocht ik een paar exemplaren uitproberen, en vervolgens ben ik toen met mijn eerste akoestische viool huiswaarts gekeerd.

Wederom kwam ik uit op een huurexemplaar omdat het voordeel daarvan mij inmiddels wel duidelijk was geworden.
Ik was in eerste instantie erg blij met mijn keuze, maar na een aantal weken kreeg ik het gevoel dat de viool toch niet helemaal “de mijne” was. Ik heb dit aan Zlata uitgelegd en mocht toen een andere viool uitzoeken die qua klank beter bij mij paste. Zonder gemits, gemaar of gemor kon ik de viool omruilen. Op dat moment was ik echt blij dat ik een viool had gehuurd en (nog) niet had gekocht.

Tenslotte had ik een andere stok nodig. En uiteraard ging ik weer naar Zlata. Ik heb er heel veel exemplaren kunnen en mogen proberen en ben nu -eerlijk gezegd nadat ik ook de stok in eerste instantie had meegehuurd met de viool en hem heb mogen omruilen voor een andere- de trotse eigenaar van een stok waarvan ik het idee heb dat ik er nog jaren mee vooruit kan.

Nu ik dit zo typ besef ik, dat ik voor Zlata waarschijnlijk niet de makkelijkste klant ben,maar wel één die heel tevreden is over de manier waarop zij invulling geeft aan het woord service.

Ik kan haar dan ook oprecht van harte aanbevelen.

Pieter Kroon is een enthousiaste violist en een trouwe klant die een elektrische viool, akoestische (klassieke) viool en een mooie strijkstok bij ons heeft aangeschaft.

Wij doen ons uiterste best violen en strijkstokken te selecteren die ECHT bij de klant passen… nu EN straks. We hebben een huurkoopregeling en een inruilgarantie, waardoor je zeker bent dat je de tijd en flexibiliteit krijgt een ideaal instrument te selecteren.

Violin_Lounge_Academy_Logo_MockupBeste Zlata,

Ik beleef steeds weer veel plezier aan de cursus en vind alle informatie ontzettend waardevol.

Ik heb inmiddels les van iemand bij mij in de buurt die van een andere “school” lijkt te komen want ze benadert sommige dingen een beetje anders maar dat bijt elkaar niet. Ik heb maar een half uur les in de week.

Jouw cursus is een schat aan extra informatie en bevat zeer veel extra training. Daar pluk ik in de les absoluut vruchten van. (Zoals bv. het droog strijken en dan zeggen: “1,2” bij de afstreek en “pink rond/duim rond” bij de opstreek).

De cursus violin lounge basics geeft me enorm veel theorie mee die ik in de les in praktijk leer omzetten.

Inmiddels kan ik al wat eenvoudige stukjes spelen! En dan heb ik naast deze cursus pas 8 lessen gehad!

Wat ik ook zeer waardeer is dat je altijd heel uitgebreid antwoord geeft op een mail waarin dan ook weer bruikbare tips staan of waardoor ik ineens tot een belangrijk inzicht kom.

Tot slot: jouw altijd vrolijke instelling in de video’s leidt ertoe dat ik toch weer de viool erbij pak, ook als ik alleen een filmpje had willen kijken. Ik ben blij dat je de video’s heel puur houdt: je maakt wel eens een foutje en lacht daar dan heerlijk om! Hoe inspirerend is dat?!

Bedankt Zlata!

Paula Koopman

Paula volgt het online programma Violin Lounge Academy op Zlata’s Engelstalige website.

Beste Zlata,

Een tijd geleden heb ik met veel plezier een workshop bij je gevolgd.

Jouw enzine lees ik graag. Het verschaft veel nuttige informatie, welke ik anderszins niet makkelijk zou kunnen vinden.
Deze informatie zorgt ervoor, dat ik extra gemotiveerd wordt om het viool studeren vol te houden. Dit is nl. -zeker op latere leeftijd- niet altijd makkelijk.
De teksten zijn luchtig geschreven en lezen makkelijk.

Ik vind het geweldig, dat je geheel kosteloos je zo inzet voor de muziekliefhebber.
Ik vind het jammer, dat ik zo ver van je weg woon, anders zou ik zeker meer van je diensten gebruikmaken.
Tot slot hoop ik, dat je nog lang hiermee doorgaat en wens ik je veel succes met je verdere carrière.

Met vriendelijk groet,
Wil Rothuizen

Dag Zlata,

Een kleine drie jaar geleden heb ik als beginner een contrabas bij jullie gekocht.

Ik heb lessen bij een jazz contrabassist gevolgd, maar al gauw vond ik het strijken op de contrabas ook heel leuk. Om het strijken nog beter te leren, ben ik daarnaast een half jaar later bij een klassieke celloleraar cellolessen gaan nemen,

Alhoewel de contrabas in kwart is gestemd en de cello in kwint is gestemd , maar gelukkig beiden wel spelend vanuit dezelfde F-sleutel, raak ik muzikaal toch niet de kluts kwijt. Je wordt er zelfs muzikaal flexibeler en fysiek krachtiger door.

Jullie Ezine, die ik met belangstelling doorneem, heeft ooit eens een artikel gewijd aan cross musiceren op de strijkinstrumenten en wie weet ga ik in de toekomst de altviool als nog kleiner strijkinstrument ter hand nemen.

Ik hoop dat jullie blijven doorgaan met het promoten van de strijkinstrumenten via de Ezine.

Succes verder.

Eduard

Beste Zlata,

Ooit heb ik een steminstrument besteld voor het stemmen van de altviool. Het apparaat voldoet helemaal aan mijn verwachting. Wat ik ook bijzonder mooi vind is dat je me op de hoogte houdt van diverse ontwikkelingen.

Hartelijke groet,

Jan Wessels

Jan Wessels kocht een stemapparaat in de webshop.

Goedemorgen,

De viool is geleverd in perfecte staat. Bedankt om deze zo snel te verzenden.
Mijn dochter heeft al haar “eerste vioolles” achter de rug. Ze is heel de tijd achter mij blijven staan en was superverlegen. Thuis echter wou ze alles wat ze geleerd had (vastnemen van strijkstok) wel onmiddellijk inoefenen en vandaag wou ze haar viool al naar haar grootouders meenemen.

Met vriendelijke groeten

Katrien LAURYSSEN

Katrien bestelde vanuit België een kinderviool in onze webshop voor haar dochter.

Het is gisteren aangekomen. Dat was razend snell en ik ben er zeer tevreden mee. Bedankt ook voor het cadeautje!

Jerry Mayle kocht een cello strijkstok in onze webshop.

Het leek me leuk en spannend, om na een leven dwarsfluit spelen, aan een strijkinstrument te beginnen.
Ik ben altijd verliefd geweest op de viool en de cello.
Natuurlijk begreep ik best dat ik nooit een Janine Jansen zou worden en ook geen Zlata Brouwer.
Zlata ontdekte ik toevallig op internet met haar e-cursus voor viool.
Van deze cursus heb ik dankbaar gebruik gemaakt.
Helaas, moest ik de viool en ook de dwarsfluit, op een dag vaarwel zeggen vanwege ernstige rugklachten.

Toen dacht ik : Zou de cello misschien iets zijn?
Dat was een lachertje, een 72 jarige oma met rugklachten, dat kon natuurlijk helemaal niet!
Dat is het leuke aan Zlata, bij haar is niets onmogelijk, toen ik haar over mijn probleem vertelde zei ze:
“Probeer het een paar maanden!”
En dat heb ik gedaan, ik koos voor een mooie cello, met de gedachte, al kan ik er straks maar één kerstliedje op spelen!
Zlata kwam de cello zelf brengen en dat werd een dag met een sterretje!
Ondanks mijn rugklachten kan de cello blijven!
De ene dag kan ik langer oefenen dan de andere dag, maar dat is niet erg.
Of ik al een kerstliedje kan spelen?
Zelfs meer dan dat!
Of het mooi klinkt?
Ik ben weg van de donkere warme klank van mijn cello, dus ik zeg gewoon: ‘Ja’!
Dankjewel Zlata, dat er weer muziek in mijn leven is!

Carla Stam uit Goudswaard

Carla heeft bij ons een Tsjechische handgebouwde cello gehuurd en daarna gekocht.

Beste Zlata

Mijn situatie van voor de contra bas, was met een akkoestiche fretloze bas te werken. De hals was op een gegeven moment zo krom dat de lage f niet meer te bespelen was. Ik speelde al wel in een rock a billy band met een heerlijke fender jazz bass. Maar zoekende naar een betaalbaar alternatief vond ik Zlata waar ik op proef de contra bass kon huren in een goede huur / koop overeenkomst. Na een half jaar uitproberen en spelen met de band, beviel de bass goed.
Ik speel nu al een tijdje met de meest duurzame band in Den Haag de Haagse Hopjes. We hebben een paar optredens per jaar.
Kijk maar eemz op de facebook pagina van de Haagse Hopjes of op de website. Hier staan foto’s en filmpjes op.
https://nl-nl.facebook.com/haagsehopjes
http://www.haagsehopjesrocks.nl/Welkom.html

Ik hoop dat je er wat aan hebt en plezier met het bekijken van de website

Groet

Willem van Zweeden

Voor Zlata: ik wilde heel graag alles weten van een viool.
Hoe ermee te spelen (muziek dus). Alles over de strijkstok en
wat kan ik ermee.
Ik leerde: overkwam mij eigenlijk, dat ik zomaar een zuivere noot
kon spelen. En veel geduld te hebben.
Resultaten: zonen en partners waren zeer enthousiast. Dat is voor mij erg belangrijk
en stimulerend.
Ik ga steeds meer begrijpen hoe de viool bespeeld moet worden.
oefenen, oefenen……
vr.groetjes van Marleen.

Beste Zlata,

Toen ik met pensioen ging, dacht ik: laat ik eens iets ‘geks’ doen, namelijk viool leren spelen.
Muziekles had ik wel gehad, noten-lezen geen probleem. Maar een nieuw instrument leren kennen, dat leek me wel wat.
En het beviel ook goed. Het was erg leuk om te doen, waarbij de viool die ik bij jou kocht natuurlijk een uitstekende dienst bewees.
Ook genoot ik altijd van je nieuwsbrieven en tips.
Maar dit voorjaar hield ik een ongelukje – nou ja zeg maar echt ongeluk – met de naaimachine, waardoor het topje van mijn linker wijsvinger er zo goed als af lag.
De chirurg heeft het er wel weer aan geborduurd, maar de vinger wordt nooit meer wat hij was, qua gevoel en buigzaamheid.
Vioolspelen zit er dus niet meer in. Jammer, maar niet getreurd.
De viool is onlangs gedoneerd aan de actie van Klassiek op 4, ten behoeve van de instrumenten-bank om kinderen in aanraking te brengen met muziek.
Dat leek me een prima bestemming. Als herinnering heb ik de ‘afscheidsfoto’. Die stuur ik je bij dit mailtje onder de paperclip.
Succes met je winkel en alles wat je doet voor het vioolspel.

Met hartelijke groet,

Wietske Tinga

Meld je ook aan voor ons ezine! (klik hier)

Hoihoi,

allereerst complimenten voor je mooie artikelen! Ik lees ze met veel genoegen.
Ik heb ooit een aantal patches (schouderkussens) besteld, die ik met veel succes gebruik bij jongere leerlingen (3-5 jaar) ipv reguliere steun.
Voor deze leeftijdsgroep past een steun niet altijd goed en dan loont het om als tussenvorm een patch te plakken.
Zo kwam ik op je site terecht. Vervolgens krijg ik ook de nieuwsbrief en het feit dat ik me daar niet direct voor afgemeld heb, zegt genoeg!
Heel leuk om beroepsgenoten op een mooie manier aan het werk te zien en de digitalisering bij te zien houden (wat mij helaas niet lukt:))
Goed bezig! En alweer benieuwd naar je volgende mailing!

Met vriendelijke groet,

Lydian Bijl

Lydian Bijl is viooldocente. Meld je ook aan voor ons ezine! (klik hier)

Hallo, ook ik lees elke keer met veel belangstelling de site. Mijn bestellingen zijn altijd prima verwerkt en snel geleverd! Het is een interessante en tamelijk unieke site. Ga vooral zo door!
Met vriendelijke groet, Luberta

Goede middag, Ik ben geen violist, maar ik ben een oudere contrabassist, die nu nog met 3 bands samenspeelt:
maar ik was altijd benieuwd naar uw nieuwsbrief omdat hij zo fris en professioneel was opgesteld.

beste groeten,
Ludo

Meld je ook aan voor ons ezine! (klik hier)

Ik ben gitarist sinds mijn 16e maar wilde al sinds mijn 22e viool leren spelen, echter niet de klassieke stijl, maar meer folk-, zigeuner- en country-stijl. Ik liep echter constant tegen muren en vooroordelen aan, waardoor ik zelfs geen viool durfde te kopen omdat ik geen advies kreeg over wat voor mij geschikt was. Op mijn vakantie in Schotland kreeg ik voor de eerste keer de kans om een viool + strijkstok en lesboek te kopen met het daarbij zo broodnodige advies over wat wel en ook zeker niet aan te schaffen (bijvoorbeeld de maat van de viool).

Zlata stond open voor mijn ideeën en wensen! (Had ik nog niet eerder meegemaakt, een geweldige en unieke ervaring, een enorme opluchting en daardoor gaf Zlata mij nieuwe energie en vastberadenheid om dit mooie instrument verder te willen leren spelen, want ik had het al bijna opgegeven!) Zlata gaf mij persoonlijk advies en de kans om de voor mij gewenste/noodzakelijke instrumenten en onderdelen te kopen. Haar enthousiasme en open-minded mentaliteit was voor mij zo´n enorme hulp en als ik even niet meer wist hoe ik verder moest gaan en wat ik fout deed, zag Zlata in een oogwenk (via de in skype-les) wat er aan mijn spel scheelde en gaf ze heel duidelijk aan hoe ik dit kon verbeteren. Omdat ik verder ook een druk leven heb en geen tijd heb (en ook niet wil maken) om elke week in een muziekschool te zitten, geeft Zlata mij zo ook de kans om viool te leren spelen in mijn eigen tijd; wanneer het mijzelf goed uitkomt en in mijn eigen tempo.

De zeer belangrijke basislessen (als je namelijk iets verkeerd aanleert, is het moeilijk om dit weer af te leren) en de kans om uit te zoeken welke stijl mij het beste ligt.

Dat bracht mij de volgende resultaten:
– Ik speel nu Schotse folk-muziek (ben aan de laatste pagina´s toegekomen van mijn Schotse boek).
– Ik heb noten leren lezen (op de gitaar kende ik alleen akkoorden).
– Meer zelfvertrouwen gekregen doordat je een instrument leert spelen waarvan je dacht dat het onbereikbaar/te moeilijk voor zou zijn.
– Geleerd om meer gevoel in de muziek te leggen door het spelen op de viool.
– Plezier in het spelen!

Zlata, nogmaals bedankt en ik blijf verder oefenen!

Groetjes, Julia

Julia kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een Arcus strijkstok, een Bridge elektrische viool en een Neolin viool. Aangezien ze in België woont en Zlata in Nederland, heeft ze vioolles via Skype.

Ik ben met Zlata Strijkinstrumenten in contact gekomen vanwege mijn belangstelling voor electrische celli. Bij haar kon ik rustig twee electrische celli uitproberen van twee verschillende merken. Daarbij laat ze je lekker met rust om uit te proberen en schiet ze te hulp indien nodig (in dit geval: antwoord op mijn vragen). Er was nog een derde merk dat ik in de vergelijking wilde meenemen en die was niet bij haar. Ze heeft moeite gedaan om voor mij die test alsnog mogelijk te maken.

Naast de e-cello was ik toe aan een betere strijkstok. Wederom via haar was het mogelijk om van het chique merk Arcus stokken uit te proberen en zij bedong een ruime uitprobeertijd voor mij bij de producent. Dat het uiteindelijk toch geen Arcus is geworden, is geen probleem.

Verder heeft ze ook heel netjes mijn bestellingen naar mijn huisadres laten komen. Ik leerde er in ieder geval van dat zij een goed adres is om zaken mee te doen! Verder is het natuurlijk erg fijn en gezellig als je hartelijk wordt ontvangen met een kopje koffie!

Marcelita de Bruijn

Ik was nog helemaal blanco, ik had nog nooit een viool vastgehouden.

Ik heb een viool gehuurd, waarop u heeft voorgespeeld, zodat ik de klank kon horen. Op basis van geluid heb ik er één uitgezocht.

Daardoor was ik al een beetje vertrouwd met de viool, voordat ik les had.

Ik kon voordat ik les had, al een toonladder en drie kinderliedjes spelen.

Groeten Dominique

Beste Zlata,
Ik speel al best wat jaren cello. Tot er een moment kwam, dat viool mij ook erg leuk leek.
Ik kwam de site van Zlata tegen op internet en kreeg zin om bij haar te gaan kijken.

Ik heb geleerd dat ik niet te oud ben om te leren. Zlata bied de mogenlijkheid om huren, je kunt dan verschillende instrumenten proberen. Als je dan besluit om te kopen, krijg je een half jaar huur terug.

Mijn ervaring, je kunt altijd contact opnemen als je vragen hebt, Zlata kijkt mee voor de oplossing.

Nu speel ik al weer 1 jaar viool, en ben hier heel blij mee.

Groetjes

Margriet Batenburg.

Zlata heeft mij advies gegeven over problemen met E-viool en snaren. Deze heb ik gekocht via webshop. Daardoor leerde ik dat mijn akoestische viool toch een beter sound heeft 😉

– Judith Alkema

Ik woon in Almere en je kunt nergens assecoires voor viool kopen. Zlata heeft voor mij veel gedaan. Uitleg en advies gegeven als ik iets wilde kopen, o.m. Een electrische viool. Ze kwam zeer deskundig over, daarbij is ze vriendelijk en zeer behulpzaam.

Op dit moment heb ik thuis les van haar. Daardoor leerde ik beter de moeilijke stukken onder de knie te krijgen. En hulp bij het aanleren van vibrato. Zlata luistert naar wat je vraagt en bedoelt. Dat vind ik erg prettig in de les.

Het resultaat is dat ik nog meer zin heb in meer uitdagingen voor de viool. Het vibrato gaat steeds beter en met heel veel plezier, merk ik dat door de aanwijzingen van Zlata, ik een nieuw suk beter onder de knie krijg.

Het is niet alleen nootjes lezen en spelen, maar ook echt muziek maken in brede zin.

Yvonne krijgt van Zlata vioolles aan huis in Almere en heeft een NS design WAV elektrische viool gekocht.

Zlata ken ik via internet. Ik huurde een viool, daarna een andere. Ze heeft de tijd genomen om samen uit te zoeken welke viool aan mijn wensen tegemoet zou komen. Zo ontdekte ik dat een altviool klank mij het beste paste.
Ze heeft me wegwijs gemaakt in kinsteunen en snaren en die koop ik bij haar.

Bovendien is er vaak iets leerzaam in de nieuwsbrief en vooral in het magazine -Weight vs
Pressure-
. De luchtige benadering draagt daar zeker aan bij.

Veel succes Zlata, gefeliciteerd met je nieuwe locatie en plezier met de verhuizing.

Groet
Sylvie

Beste Zlata,

net terug van een optreden een poging te voldoen aan je vraag om een aanbeveling.

Ik maak al flink meer dan 40 jaar muziek en heb heel wat optredens achter de rug. Bij CD opnames met een van ‘mijn’ bands werd ook een partij door een violiste ingespeeld. Ik overwoog al langer viool te gaan spelen. Door haar spel werd mijn enthousiasme aangewakkerd. Een vakantie in Ierland deed de rest: Ik wilde viool spelen.

Ik had al eerder bij Zlata een strijkstok voor mijn contrabas gekocht. Toen ik mij voor de aanschaf van een viool oriënteerde op internet had ik het meeste vertrouwen in de wijze waarop Zlata zich presenteerde. Er waren goedkopere violen te koop. Ik wilde er echter op kunnen vertrouwen een goed instrument dat goed bespeelbaar was te kopen.

Ik heb bij Zlata een gebruikte viool gekocht inclusief violin lounge basics (online cursus), althans als ik mij niet in de naam vergis.

Ik wist natuurlijk al aardig wat over akkoorden en toonladders en hoe deze te gebruiken. De technische tips van Zlata hebben mij geholpen een en ander toe te passen op de viool.

Al heel snel kon ik in de eerste positie toonladders, gebroken akkoorden en eenvoudige melodieën spelen op de viool. De uitleg van Zlata over de basisbeginselen neem ik regelmatig door (ik heb inmiddels de DVD serie violinlounge 2013 bij Zlata gekocht). Ook mijn vibrato klinkt al heel aardig, is uiteraard nog voor verbetering vatbaar.

Een kennis wier kinderen al van kleinsaf viool spelen was van mening dat ik veel te oud zou zijn om viool te leren spelen. Ach het zal wel. Mede door de technische adviezen van Zlata heb ik plezier in het spelen van eenvoudige melodieën. Ik vertrouw er zonder meer op dat ik plezier kan beleven aan de viool als ik de lat niet te hoog, maar wel geleidelijk aan wat hoger leg. Er is verschrikkelijk veel wat ik niet kan. Ik heb echter geen zin om me daardoor te laten verlammen om te doen wat ik wel kan.

Ik weet dat ik kan leren, met plezier, en natuurlijk ook met toewijding, maar toch vooral met plezier, de technische adviezen van Zlata helpen mij daarbij, steeds weer. Als ik een melodie of begeleiding doorneem kom ik leerpunten tegen. De goed afgestelde viool in combinatie met de violinlounge adviezen helpen mij doorgaans verder. Ik heb er lol in, en daar gaat het mij om.

Eerlijkheidshalve: Ik heb niet alleen gebruik gemaakt van jouw info en adviezen. Ik ben ook naar de muziekbibliotheek gegaan en heb ook andere sites bekenen. Maar goed, dat zit in mijn aard, als ik iets wil weten en wil leren beheersen zoek ik en combineer ik meerdere bronnen. Bij de combinatie van meerder infobronnen is het goed een kapstok te hebben, die heb ik bij jou gevonden.

Dank daarvoor, Marcel van Cuijk

Marcel heeft bij ons een viool gekocht en via Violin Lounge online vioollessen gevolgd.

Dag Zlata,

Voordat ik met Martin naar Zlata Strijkinstrumenten ging bezat ik een oud viooltje dat uit een pianozaak van een zolder kwam. Een kennis van mij had die voor mij opgediept, dat kwam eigenlijk zo; hij vertelde dat hij een viool wilde gaan bouwen. Ik zei in mijn enthousiasme : dan ben ik de eerste koper. Wat later realiseerde ik me dat als je ongeveer een jaar bezig bent met een instrument te maken, je het dan natuurlijk niet direct kwijt wil, dus ik nam mijn woorden snel terug. Laat deze beste kennis nou de viool die hij voor een prikkie van die piano/orgelzaak had gekocht aan mijn man meegeven,met de meedeling dat Ineke daar maar op moest gaan spelen en die legde hem neer op de orgelbank in de muziekkamer. Ik wist niet wat ik zag, daar lag zooooomaaar een viool!!!! Ik was in opperste verbazing en vroeg Martin hoe hij daar nu aan kwam. Die is van Teus, en je mag hem lenen.

Dat heb ik ongeveer een maand of 8 gedaan, en met deze viool kwam ik de winkel van Zlata binnen, om nog een set snaren te kopen en een strijkstok, (€ 39 op dat moment) en die bevalt nog heel goed, ik heb zelf nu een duurdere gekocht, maar hij verschilt er weinig van.

Mijn dochter kreeg van mij een viool cadeau voor haar verjaardag, ook een zolderverhaal. Ik vertelde aan mijn familie dat ik met vioolspelen was begonnen. O, zegt mijn neef, ik heb er nog een op zolder liggen, ooit eens in een kringloopwinkel gekocht, je mag hem wel hebben. Hij bracht hem, en mijn dochter speelt er al heel leuk op, met de strtijkstok van Zlata…

We wensen je heel veel plezier met de nieuwe loods en met alles wat je doet rondom de viool!

Hartelijke groeten van
Martin en Ineke de Rooij

Beste Zlata
Hier komt mijn verhaal:

Ik verlangde naar het hebben van een viool,
Want mijn moeder had vroeger ook viool gespeeld.
Dus ging ik op zoek via internet.
Omdat het wel betaalbaar moest zijn zocht ik ook op marktplaats.
Toen vond ik Zlata Strijkinstrumenten.

Ik zocht contact met Zlata via de mail,
En heb haar later over de telefoon gesproken.

Zlata heeft mij de mogelijkheid gegeven om “een viool van goede kwaliteit ! “
te kunnen kopen via termijnbetaling.
Dat was precies wat ik zocht.

Ik ben de viool samen met mijn man gaan uitzoeken.
Zo konden we ook de winkel zien.
Zlata heeft ons vriendelijk alles verteld wat we wilden weten.
Ook konden we luisteren hoe zij viool speelde en “onze viool” ging stemmen.
En , de viool mocht mee naar huis !

Ik heb de digitale cursus doorlopen , deze was heel duidelijk.
En ik kon altijd contact opnemen met Zlata, als ik iets wilde vragen.

Na een jaar hebben we de betaling afgerond, en was de viool echt van mij,
En daar ben ik nog steeds heel blij mee.

Ik heb zelf te weinig tijd genomen om te oefenen,
Maar ken wel iemand die heel goed spelen kan.
Ik heb haar gevraagd of ze het mij ook wil leren,
dus wie weet, komt het er dan toch nog van….

Mijn viool, die loopt niet weg !
Die wacht geduldig…totdat ik ook zover ben !

Bedankt, Zlata !
Voor de mogelijkheid die je mij gegeven hebt.
Ik heb er nooit spijt van gehad.
Veel succes met je zaak, en vooral het prachtige spelen natuurlijk !!!

Hartelijke Groetjes,
Jolanda Scherber-Walraven
Uit Woudenberg

Jolanda maakte voor een viool gebruikt van onze huurkoopoptie. Die maakt standaard onderdeel uit van ons huurcontract.

Hai Zlata,

Wat mij vooral opviel toen ik voor het eerst bij je in atelier kwam was de klantvriendelijkheid.

Op m’n mailtjes en telefoontjes kreeg ik snel antwoord of ik nu kwam om een instrument te huren of om er een terug te brengen. Ook vind ik het ook fijn dat ik niet meteen aan een jaarcontract vastzat of zoiets.

In je instrukties en video’s leg je alles op een manier uit waardoor ik me er meer bewust van ben hoe het voelt om mn viool vast te houden, luister ik meer naar de klank in plaats van gewoon volgens de gebruiksaanwijzing de noten te produceren en merk ik ook dat dit voor mij het verschil maakt tussen het genieten van studeren en als een robot balend dat ik niet al veel beter ben.

Echt lessen voor de body mind en soul zoals je zegt, je wilt de theorie en de oefeningen en het waarom weten, je wil dat je lichaam het soepel kan doen en dat je er gelukkig van wordt in je ziel omdat je er iets van jezelf in kunt stoppen. Daarom vond ik het ook een goede oefening om de stukjes die je speelt in andere ritmes te proberen, ik vergat even het noten lezen en merkte dat ik daarna weer een veel mooier geluid had.

groetjes en succes Kim

Kim heeft een viool gehuurd en online lessen gevolgd via Violin Lounge.

Op mijn zoektocht naar een goede elektrische cello kwam ik uit bij Zlata.
Ik kreeg zonder problemen een elektrische cello op proef mee op uit te proberen. Na een proefperiode kon ik ook een andere cello uit proberen van NS design.
Deze beviel zo goed dat snel tot aankoop ben over gegaan. De cello werd door Zlata zeer compleet geleverd inclusief stok, hars en statief.

Tijdens vakanties en in de late avonduren kan ik met mijn elektrische cello prima studeren, zonder dat anderen er last van hebben.

Het oefenen van voor mij moeilijke grepen als duimposities ed. is voor mijzelf maar vooral voor mijn omgeving soms erg onaangenaam.

Het zoeken naar de juiste noot is een ‘uitdaging’. Door de elektrische cello kan ik langer dan gebruikelijk oefenen, zonder dat mijn omgeving er veel las van heeft.

Ook tijdens vakanties kan ik mijn vingers soepel houden , omdat na een periode van een aantal weken het beginnen met cello spelen wat moeizaam gaat als ik al die tijd niet gespeeld heb.

Gabri Schat kocht bij ons een NS design elektrische cello.

Lieve Zlata,

Wat fijn dat je een nieuwe locatie krijgt, niet alleen voor je jezelf maar ook voor je klanten, je vraagt van mij een aanbeveling van je diensten, nou die aanbeveling geef ik graag.

Toen ik nog een goede gezondheid had kon ik overal naar toe en als ik iets voor mijn Viool wilden hebben of zelfs een andere Viool wilden kopen dan stapten ik maar in de auto en het kwam in orde, maar ruim vijf jaar geleden was het met mijn gezondheid gedaan en kon ik niet meer de deur uit.
Via het Internet kocht ik een andere Viool maar dat beviel niet zo ik wilden graag een Viool uitzoeken en vergelijken.

Bij Zlata Strijkinstrumenten kon dat, er werden Violen bij mij thuisgebracht en ik kon op mijn gemak uitzoeken, en zo kocht ik bij Zlata een werkelijk prachtige Viool, niet alleen gebouwd van het fijnste hout maar ook perfect van bouw en mooi van klank.

Ik ben nogal lastig als het op klank aankomt maar ook moet een Viool bij mij geen bouwkundige mankementen hebben, en ik moet zeggen aan de meeste Violen mankeert wel wat als je maar lang genoeg kijkt, maar de Viool die ik bij Zlata kocht is werkelijk perfect, ik stuur hierbij een klein fotootje van de Viool van voor en achterkant, ook stuur ik een

fotootje uit de jaren vijftig waar je mij op mijn eerste Viool ziet spelen, maar die Viool ben ik helaas kwijt geraakt.

Ook mijn latere contacten met Zlata Strijkinstrumenten zijn altijd naar wens verlopen, misschien niet altijd voor Zlata want ik ben nogal lastig, ook stuur ik haar wel eens een mailtje waarin ik haar vraag wat minder Engels te gebruiken, en waar ik altijd netjes een mailtje over terug krijg want ze heeft wel geduld moet ik zeggen ook met een ouwe zeurpiet zoals ik.

Een hartelijke en muzikale groet van Jan.

Zlata is bij Jan thuis langs geweest om verschillende violen te laten zien. Uiteindelijk heeft hij een mooie viool kunnen uitkiezen.

Heel veel succes met alles wat je onderneemt. Dat succes is ook nu verzekerd doordat je het zo goed opgebouwd hebt. Je timmert behoorlijk aan de weg. TOP. Ik heb je al ooit de hemel in geprezen toen ik mijn handgemaakte Strunal viool kocht, ik was toen al oud, nu nog ouder, volgend jaar 85. Het is niet de allerbeste viool maar dat kan ook niet voor die prijs, dan moeten er meer nulletjes achter staan.

Ik ben er nog steeds heel tevreden over. Ben klassiek opgeleid vanaf mijn 9e jaar maar nu speel ik in een gezelligheidsorkestje. Heel leuk en gezellig om te doen. Ook de strijkstok is niet de allerbeste, maar voor mij is goed, genoeg. Ik pak mijn viool en kan blindelings spelen. Nooit geen pijn hoeveel en lang ik ook speel.

Nogmaals heel veel liefs en succes, wie voor jou kiest: Bingo. !!!

Marie Brokken kocht bij ons een handgemaakte Tsjechische viool.

Zlata Brouwer, betrokken en betrouwbaar.

Maarten Povel.

Met veel interesse en bewondering volg ik je activiteiten. Ik heb in ieder geval een electrische viool bij je gekocht met het doel het spelen bij te houden tijdens het reizen met de camper. Zo stoor je niemand. Ik kan het iedereen aanraden.

Wie een caravan bezit of een zomerhuisje en zijn techniek wil bijhouden: koop een electrische viool. Dat geldt ook voor wie zijn buren thuis niet tot last wil zijn.

Toen de electrische viool defect raakte, heb je ervoor gezorgd dat ik hem gerepareerd terug kreeg nadat hij, gezien de stickers op de doos, de halve wereld rond was gereisd.

Overigens ben ik ook klarinettist en saxofonist. Heb gespeeld in diverse jazzformaties en kamerorkesten. Ik heb alleen een filmpje op YouTube waarin ik als lid van het Cui Kamerorkest de altsaxsolo in de Arlesienne Suite speel. Daar heb je dus niks aan. In dat orkest maakte ik trouwens in de eerste plaats deel uit van de eerste violen.

Ik lees altijd met veel plezier je email brieven. Helaas leid ik als (amateur)muzikant een verscheurd leven.
Ik wens je veel succes.

Vriendelijke groeten,
Barend Strang

Barend Strang kocht bij ons een NS design WAV elektrische viool om stil te kunnen studeren.

Ik ben zeer tevreden met mijn viool en erg positief over je uitleg en begeleiding bij de aankoop.

De cursus is zeer goed te volgen, de uitvoering vergt nog wel de nodige uren (haha).

Wim ter Horst kocht bij ons een Tsjechische viool en volgde de cursus Violin Lounge Basics.

 

Prima service and goed contact!

De hulp bij het uitzoeken van de viool en de mogelijkheid verschillende accessoires te testen was ook erg fijn.

Ze (Zlata en Sander) nemen rustig de tijd en je gaat tevreden de deur uit.

Raoul Hagenbeek heeft bij ons een Harald Lorenz no. 4 handgebouwde Tsjechische viool gekocht vanuit de huur.

Omdat ik een nieuwe viool nodig had ben ik via Google gaan zoeken en meteen al sprong de site van Zlata Strijkinstrumenten er uit.

Door een geijkte formule, goede en duidelijke info dat een vertrouwd gevoel gaf, zelf achter de toonbank staan om de klant te helpen.

Chapeau, zo word je genomineerd als ondernemer van het jaar 2011.

Als 82 jarige kocht ik een Tsjechische viool Strunal Joseph Jan Dvorak.

Helemaal blij!

Marie Brokken uit Tilburg kocht bij ons een handgemaakte Tsjechische vioolset.

Beste Zlata, kinsteun en snaren bevallen prima, bedankt!! Een groot voordeel van die snaren is dat je er langer op kunt spelen zonder dat snijdende gevoel in je vingertoppen te krijgen. De iets hogere kinsteun, die wel vlak is, is ook beter dan wat ik had.
Hans Geluk heeft advies gehad rondom steunen en heeft een set Warchal Amber snaren op zijn viool laten zetten.

De service is goed! De viool was zorgvuldig ingepakt. Nu ben ik geleidelijk aan de viool aan het inspelen. De viool is prachtig!

Marie Papilaya huurt bij ons een studieviool. Deze heeft ze door ons gratis thuis laten bezorgen. Wist je dat het huren van een viool volledig op afstand geregeld kan worden? Je hoeft de deur niet uit.

Bedankt voor jullie attente offerte voor de huurkoop van mijn cello. Natuurlijk ga ik op dit aanbod in!

Ik ben blij dat ik een jaar geleden voor dit huursysteem bij jullie heb gekozen. Ik heb een jaar lang ongecompliceerd kunnen spelen (nou ja… studeren :)).

Ik weet nu dat hier met veel plezier zal blijven doorgaan. Er komt in de komende jaren beslist een moment dat ik weer bij jullie langskom om mezelf te trakteren op een nieuwe, betere en mooiere cello.

Chris van den Bemt uit Roosendaal kocht bij ons een studiecello vanuit de huur.

Duizend maal dank voor de workshop “Weight vs Pressure”. Het lukt nu eindelijk om een echt mooie toon uit mijn altviool te halen. Door jouw instructie video’s is mijn altviool en viool spel de laatste tijd echt met sprongen vooruit gegaan!

Wil je net als Peter de gratis workshop volgen? Klik hier om toegang te krijgen!

Beste Zlata,

Hoewel ik weet dat je met de contrabas bent gestopt, wil ik je toch laten weten mateloos plezier te hebben van de bas die ik bij je heb gehuurd, en daarna gekocht.

Een voor mij nieuw basis instrument, waarop ik nu ruim een half jaar een beetje heb leren bas te spelen. Maar goed genoeg om met mijn jazz vrienden op Jazz in Duketown op te treden! Feestje.

Vind het leuk om je dat te melden, omdat je een aanstekelijk snarenliefhebster bent en je eerste bas iets bijzonders voor mij is.

Succes met je frisse zakendoen, en ik blijf je posts lezen ondanks dat de bas er niet meer in voorkomt.

Beste groet,

Wilfred Veldstra
Advocaat te Rotterdam

Wilfred heeft bij Zlata Strijkinstrumenten een contrabas gehuurd en daarna gekocht.

Hartelijk dank voor je gratis workshop “Weight vs Pressure” met de video en de klapper van 44 pagina’s met alle waardevolle tips!

Ik kan er veel van gebruiken door eens opnieuw naar mezelf te kijken en vooral ook te voelen wat ik doe met altviool spelen. Vanochtend ben ik meteen mijn schoudersteun (Kun Bravo) gaan bijstellen omdat ik met mijn hoofd meer klemde dan dat het gewicht ervan de alt vasthield: het helpt geweldig. Na het laatste concert met mijn orkest (Die Haerlemsche Musyckcamer) had ik een stijve nek en rechter schouder en ik denk hoofdzakelijk door het klemmen.

Nu de alt beter ligt is er ook geen spanning in mijn rechter schouder! Ik ben pas drie jaar geleden met alt begonnen en vind het heerlijk. Ook speel ik met mijn kwartet en samen met een vriendin die piano speelt.
Heel hartelijk dank!
Ellen

Wil je net als Ellen de gratis workshop volgen? Klik hier om toegang te krijgen!

Eindelijk het beloofde berichtje over zowel mijn ervaring met jullie alsook over de vioolles via Skype, want ik ben zo enthousiast aan het oefenen geslagen dat mijn berichtje even is blijven liggen. Mijn allereerste ervaring met het (niet) leren spelen van de viool was ongeveer 20 jaar geleden, waarbij ik tegen enorme muren opliep, omdat de enige manier om toen viool te leren spelen was (zo kreeg ik steeds te horen): naar de muziekschool gaan en daar te leren spelen.

Omdat het op dat moment niet mogelijk was voor mij en ik er eerlijk gezegd ook helemaal geen zin in had om jarenlange notenleer te volgen, heb ik dat idee “even” laten varen en ben ik verder gegaan met gitaarspelen, hetgeen ik al vanaf mijn 16e doe. Het vreemde daaraan was, dat er wel voor dit instrument de mogelijkheden waren om te leren spelen, zonder de muziekschool, maar blijkbaar niet voor de viool.

Je gaat daarom denken dat de viool toch wel een heeeel moeilijk instrument moet zijn om te kunnen spelen…. Maar eigenwijs als ik ben, wilde ik het toch nog eens gaan proberen. Jij opent daarom een gesloten wereldje (waaruit ik je de beledigingen zal besparen die ik heb moeten slikken) en geeft veel mensen de mogelijkheid om toch viool te leren spelen, ook zonder het ontmoedigende idee om eerst jarenlang naar de muziekschool te moeten gaan.

Ik vind klassieke muziek echt prachtig, maar ik zal nooit dat niveau (willen) halen en dus daarom ook niet mijn halve leven op wil opofferen om dat niveau te bereiken, dat laat ik graag over aan de mensen die dat wel willen en ik zal dan met veel plezier naar hen luisteren en daarvan genieten. Geef mij maar Schotse, zigeuner- of countrymuziek, dat vind ik fijn om zelf te spelen en daar valt het niet zo bij op als het een keer niet vlekkeloos gaat.

Toen we op vakantie in Schotland waren en een muziekwinkel binnenstapte, viel mij het mentaliteitsverschil direct op. Daar was de viool een volksinstrument. Daar mocht ik wel een viool met strijkstok aanschaffen (ik kreeg daar zelfs advies welke voor mij geschikt was, nog nooit meegemaakt tot dan toe) en een kinderboekje met oefen-CD’s, waarna ik thuis aan de slag ben gegaan.

Toen ik daarna op internet aan het zoeken was, kwam ik jullie site tegen. Wat een open-minded en gemakkelijk toegankelijke site, een hele nieuwe ervaring voor mij! Eigenlijk een beetje hetzelfde idee als zoals ze er in Schotland over denken, vioolspelen moet voor iedereen mogelijk zijn! Dit was daarom voor mij dan ook best wel een beetje een emotionele ervaring, dat het toch nog mogelijk was dat ik op mijn 45e leeftijd viool kan leren spelen met de hulp van een ervaren iemand, want Zlata, de kansen die jij de mensen geeft, dat vind ik fantastisch. Men kan men zelf kiezen welke richting ze uitgaan en toch op redelijk korte termijn leren vioolspelen en daar op hun manier plezier aan beleven.

Let op mensen! Dit is zeker niet kiezen voor een makkelijke weg, want je zult het uiteindelijk toch echt zelf moeten doen door heel veel te oefenen en goed te luisteren naar de adviezen van Zlata en door goed te kijken hoe anderen viool spelen. De Neolin-viool die ik bij Zlata heb aangeschaft, was voor mij ook een enorme hulp omdat deze op dezelfde manier te stemmen is als een gitaar en er frets op zitten, waardoor je precies weet waar je je vingers neer moet zetten.

De Skype-les: Mijn eerste reacties op mijn eerste Skype-les waren:

– Zlata had gelijk, je kunt het beste meteen een les nemen om geen foute dingen aan te leren, waar je vantevoren niet bij stilstaat. Ik was er gelukkig op tijd bij, want afleren is altijd moeilijker dan aanleren.

– Wat ziet Zlata al veel in de eerste paar minuten van de les: houding, toon, hanteren van de strijkstok. Ook heel fijn om te horen wat ik wel goed doe! 🙂

– Oei, wat veel informatie tegelijk in deze les, Zlata babbelt er lustig op los!

– Ik ga eerst eens flink oefenen met deze informatie die ik heb gekregen, en als ik dat onder de knie heb, dan ga ik de tweede les nemen, zeker weten want ik heb heel veel geleerd!

Nu, een paar weken na mijn eerste skype-les, heeft het potloodje waar ik mee moest oefenen, alle hoeken van de kamer al gezien (maar dat is natuurlijk altijd beter dan met je strijkstok gooien 🙂 ha ha!) en net toen ik de moed bijna op wilde geven, merkte ik dat het beter ging met de strijkstoktechniek en dat de tonen al veel beter begonnen te klinken! En dan krijg je er natuurlijk ook steeds meer plezier in, dat motiveert enorm.

Binnenkort ben ik klaar voor mijn tweede skype-les, helemaal geweldig, zo op je eigen tempo viool leren spelen onder begeleiding van een hele vriendelijke, geduldige en ervaren lerares, heel heel hartelijk bedankt Zlata!!!

Vriendelijke groeten van Julia

Julia kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een Arcus strijkstok, een Bridge elektrische viool en een Neolin viool. Aangezien ze in België woont en Zlata in Nederland, heeft ze vioolles via Skype.

Ik heb de service als erg fijn ervaren.

Omdat er op afspraak gewerkt wordt, wordt er ruimschoots de tijd uitgetrokken.

Zlata heeft mij het één en ander over de verschillende violen uitgelegd en al mijn vragen zijn beantwoord. Ook heeft ze verschillende violen gedemonstreerd, waardoor ik makkelijk een goede keuze kon maken.

Sander heeft mij daarna heel erg prettig geholpen met de benodigde toebehoren en de administratieve kant.

De huurkoop regeling spreekt mij erg aan.

Remco huurt een Tsjechische handgebouwde viool van Harald Lorenz, heeft diverse toebehoren gekocht en heeft bij Zlata het online Violin Lounge Bootcamp gevolgd.

Zlata heeft mijn spel en instrumenten met kleine veranderingen enorm vooruit geholpen.

Met een nieuwe A-snaar klinkt mijn cello ineens veel warmer.

Door een nieuwe kinsteun speel ik ineens veel minder gespannen viool.

Zlata denkt goed mee, weet erg veel (ook van altviool en cello, terwijl ze zelf violiste is) en is ook altijd bereid meer uit en op te zoeken om je te helpen.

Martine Mussies is al jaren klant van Zlata Strijkinstrumenten voor haar viool, altviool en cello. Ook heeft ze enkele vioollessen bij Zlata gevolgd. Met een gehuurde elektrische cello heeft ze opgetreden in poptempels als Tivoli en de Melkweg.

We hebben vandaag de viool binnen gekregen, daarvoor hartelijk dank.

Helen heeft er al op gespeeld en vond het heel mooi klinken, veel mooier dan de vorige viool.

Ze denkt met deze viool meer te gaan spelen!

Elizabeth Goodwin huurt bij Zlata Strijkinstrumenten een 1/2 studieviool voor haar dochter. De verhuur heeft ze op afstand geregeld via ons verkooppunt in Apeldoorn. Dat scheelt reistijd en -kosten!

Well, let me say something about your teaching style… For me, you are a committed and friendly teacher.

You are absolutely helpful. 

You helped me to correct my playing mistakes even though small mistakes.

You tried your best to explain everything I did not understand in English although I knew that English is not your mother language.

Thank you for everything!

Huy is een vioolleerling van Zlata.

“Ik vond het best een beetje spannend, omdat we elkaar niet kenden.
Maar je hebt de gave om iemand snel op zijn gemak te stellen.
Ik vond het heel knap dat je direct in de gaten had wat het probleem was met die snaarwisselingen, en dat je daar dan meteen een tekeningetje bij maakte met die nootjes. Goede tips gekregen van je om daarmee aan de gang te gaan.”
– Dick

Mijn ervaring met Zlata Strijkinstrumenten is zeer plezierig en professioneel. Via jullie heb ik een mooi instrument kunnen aanschaffen.

Eloira Martina-Smit heeft bij ons een ARS Music Tsjechische handgebouwde studieviool gehuurd. Zlata Strijkinstrumenten specialiseert zich in nieuwe handgebouwde Tsjechische instrumenten van opkomende vioolbouwers.

Eindelijk het beloofde berichtje over zowel mijn ervaring met jullie alsook over de vioolles via Skype, want ik ben zo enthousiast aan het oefenen geslagen dat mijn berichtje even is blijven liggen.

Mijn allereerste ervaring met het (niet) leren spelen van de viool was ongeveer 20 jaar geleden, waarbij ik tegen enorme muren opliep, omdat de enige manier om toen viool te leren spelen was (zo kreeg ik steeds te horen): naar de muziekschool gaan en daar te leren spelen.

Omdat het op dat moment niet mogelijk was voor mij en ik er eerlijk gezegd ook helemaal geen zin in had om jarenlange notenleer te volgen, heb ik dat idee “even” laten varen en ben ik verder gegaan met gitaarspelen, hetgeen ik al vanaf mijn 16e doe.

Het vreemde daaraan was, dat er wel voor dit instrument de mogelijkheden waren om te leren spelen, zonder de muziekschool, maar blijkbaar niet voor de viool.

Je gaat daarom denken dat de viool toch wel een heeeel moeilijk instrument moet zijn om te kunnen spelen…. Maar eigenwijs als ik ben, wilde ik het toch nog eens gaan proberen.

Jij opent daarom een gesloten wereldje (waaruit ik je de beledigingen zal besparen die ik heb moeten slikken) en geeft veel mensen de mogelijkheid om toch viool te leren
spelen, ook zonder het ontmoedigende idee om eerst jarenlang naar de muziekschool te moeten gaan.

Ik vind klassieke muziek echt prachtig, maar ik zal nooit dat niveau (willen) halen en dus daarom ook niet mijn halve leven op wil opofferen om dat niveau te bereiken, dat laat ik graag over aan de mensen die dat wel willen en ik zal dan met veel plezier naar hen luisteren en daarvan genieten.

Geef mij maar Schotse, zigeuner- of countrymuziek, dat vind ik fijn om zelf te spelen en daar valt het niet zo bij op als het een keer niet vlekkeloos gaat.

Toen we op vakantie in Schotland waren en een muziekwinkel binnenstapte, viel mij het mentaliteitsverschil direct op. Daar was de viool een volksinstrument. Daar mocht ik wel een viool met strijkstok aanschaffen (ik kreeg daar zelfs advies welke voor mij geschikt was, nog nooit meegemaakt tot dan toe) en een kinderboekje met oefen-CD’s, waarna ik thuis aan de slag ben gegaan.

Toen ik daarna op internet aan het zoeken was, kwam ik jullie site tegen. Wat een open-minded en gemakkelijk toegankelijke site, een hele nieuwe ervaring voor mij! Eigenlijk een beetje hetzelfde idee als zoals ze er in Schotland over denken, vioolspelen moet voor iedereen mogelijk zijn!

Dit was daarom voor mij dan ook best wel een beetje een emotionele ervaring, dat het toch nog mogelijk was dat ik op mijn 45e leeftijd viool kan leren spelen met de hulp van een ervaren iemand, want Zlata, de kansen die jij de mensen geeft, dat vind ik fantastisch. Men kan men zelf kiezen welke richting ze uitgaan en toch op redelijk korte termijn leren vioolspelen en daar op hun manier plezier aan beleven.

Let op mensen! Dit is zeker niet kiezen voor een makkelijke weg, want je zult het uiteindelijk toch echt zelf moeten doen door heel veel te oefenen en goed te luisteren naar de adviezen van Zlata en door goed te kijken hoe anderen viool spelen.

De Neolin-viool die ik bij Zlata heb aangeschaft, was voor mij ook een enorme hulp omdat deze op dezelfde manier te stemmen is als een gitaar en er frets op zitten, waardoor je precies weet waar je je vingers neer moet zetten.

De Skype-les:

Mijn eerste reacties op mijn eerste Skype-les waren:
– Zlata had gelijk, je kunt het beste meteen een les nemen om geen foute dingen aan te leren, waar je vantevoren niet bij stilstaat. Ik was er gelukkig op tijd bij, want afleren is altijd moeilijker dan aanleren.
– Wat ziet Zlata al veel in de eerste paar minuten van de les: houding, toon, hanteren van de strijkstok. Ook heel fijn om te horen wat ik wel goed doe! 🙂
– Oei, wat veel informatie tegelijk in deze les, Zlata babbelt er lustig op los!
– Ik ga eerst eens flink oefenen met deze informatie die ik heb gekregen, en als ik dat onder de knie heb, dan ga ik de tweede les nemen, zeker weten want ik heb heel veel geleerd!

Nu, een paar weken na mijn eerste skype-les, heeft het potloodje waar ik mee moest oefenen, alle hoeken van de kamer al gezien (maar dat is natuurlijk altijd beter dan met je strijkstok gooien 🙂 ha ha!) en net toen ik de moed bijna op wilde geven, merkte ik dat het beter ging met de strijkstoktechniek en dat de tonen al veel beter begonnen te klinken! En dan krijg je er natuurlijk ook steeds meer plezier in, dat motiveert enorm.

Binnenkort ben ik klaar voor mijn tweede skype-les, helemaal geweldig, zo op je eigen tempo viool leren spelen onder begeleiding van een hele vriendelijke, geduldige en ervaren lerares, heel heel hartelijk bedankt Zlata!!!

Vriendelijke groeten van Julia

Julia kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een Arcus strijkstok, een Bridge elektrische viool en een Neolin viool. Aangezien ze in België woont en Zlata in Nederland, heeft ze vioolles via Skype.

Ik wil graag, ook namens mijn mede bandleden, laten weten dat de aanschaf van de Bridge Lyra een schot in de roos is geweest.

Over alle versterkers die ik heb uitgeprobeerd (…) klonk het instrument heel naturel en warm. Door de mooie definitie ben ik nu goed hoorbaar voor het publiek en mezelf.

De lage C blijkt in de praktijk een gevoelige snaar, ik werd overladen met positieve reacties!

David van Oortmerssen kocht een vijfsnarige Bridge Lyra elektrische viool via onze webshop.

Dear Zlata

I received my violin and I like it very much. You did great. The sound is great and all you said was right. Well my story goes like this:

I was always very fascinated with the violin and wanted to be able to play the violin but unfortunately that remained a dream. Now the situation was just right so I decided to get into it.

Unfortunately there are not too many good violin teachers in India and I could not get proper guidance especially on how to start with buying a good violin.

I ventured to a local musical instrument store but they had only Chinese made violins. With no choice and no help I settled for something I felt was maybe good.

My teacher, though not a professional violinist was at least a start. I discovered the Chinese violin did not sound very encouraging. Also the size and quality of construction supposedly 4/4 did not match to my teachers instrument.

I then stated to explore the internet and came across Zlata Bowed Instruments at www.vioolspelen.nl (the shop owned by Violin Lounge founder Zlata). I listened to all the videos posted on the site.

I got the strong feeling this was an honest person and possibly the right place to buy a good violin.

Then began a series of mail conversations and Skype sessions with Zlata.

The moment I heard her play the Czech violin during the Skype sessions I was convinced I don’t need to look any further and I made up my mind to invest in this instrument.

The interactive Skype sessions are really wonderfull first hand experience and extremely helpful.

While I was worried on the safe transportation and handling of the instrument all the way from Amsterdam to Mumbai but I was pleasantly surprised with the whole process.

I would like to express my sincere thanks to Zlata and would urge all beginners and professionals alike to at least visit Zlata Bowed Instruments at www.vioolspelen.nl before you take a decision. I am certain you will be more than satisfied.

As a beginner and given the paucity of good teachers I would suggest if you could provide short video lessons online or courses or whatever you think best. This would be of great help. (and Zlata did! Please click here to find more information about the online course Violin Lounge Basics)

Warm regards.

Mahendra from India

Mahendra woont in India en heeft via Skype een Tsjechische viool gedemonstreerd gekregen, geselecteerd en gekocht

Het duurde even voor we een optreden hadden, maar een eerste live foto met de Bridge!

Sooi is er erg blij mee, heerlijk aan het experimenteren met effecten etc. vooral de 5e snaar is lekker in onze muziek.

Hij klinkt fantastisch! Mochten we ooit beroemd worden of op TV komen, dan hoor je het 🙂

Rob van der Plas kocht een vijfsnarige Bridge Lyra elektrische viool in onze winkel in Hilversum.

Ten eerste heel erg bedankt voor de goede les!
Ik had heel veel zin in deze les, maar vond het ook wel een beetje spannend, want ik had u nog nooit eerder gezien afgezien van alle filmpjes en van het ezine.
U zorgde er direct voor dat ik het gevoel had u al jaren te kennen.
Ik vroeg u om hulp bij een betere stokhand en heb wat oefeningen gekregen.
U hebt zo’n duidelijke les gegeven, dat ik het volledig begreep en  gemakkelijk  kon gaan oefenen.
Ik vind het heel fijn dat u ook doorheeft waar het aan ligt als het fout gaat. 
Het was een heel bijzondere ervaring voor mij: ik zal het zeker nog een keer overwegen.
Al vind ik persoonlijk lessen met een docent in real life fijner, ik zal zeker in een vakantie of als ik extra lessen nodig heb Skypelessen overwegen.
U doet het super goed, dus blijf doorgaan met deze lessen!
Lisanne Sikkema

Paar maandjes, lesjes van youtube en veel studie uren later het eerste concert op viool.

Ik kreeg veel reacties: “hey, speelde jij ook viool??”

Ik kwam zeker vijf mensen tegen die eigenlijk ook wilde beginnen met vioolspelen maar geen instrument hadden.

Iedereen enthousiast over je verteld met ook mijn goede ervaring van je service en geduld. Anyways, 2 fototjes bijgevoegd..wilde ik ff zeggen 😉

Peter Jansen huurt bij ons een A-klasse studieviool.

Ik heb zo genoten en als het even kan hoop ik nog een keer terug te komen.

Zlata is galant, stelt je op je gemak en kan goed met gasten omgaan. Je voelt je thuis.

Teus Korevaar volgde bij Zlata Strijkinstrumenten de workshop “Hoe speel je ontspannen en zonder pijn zolang als je maar wilt?”

Beste Zlata,

ik heb op 18 mei jl. een nieuwe viool bij je gekocht. Het gaat om een Harald Lorenz, model 6. Daarbij heb ik ook een strijkstok gekocht van Elias Guasti.

In je winkel in Hilversum heb ik op een aantal instrumenten gespeeld om te zien of er een viool bij zat met een andere klank dan de viool waarop ik reeds 40 jaar speelde.

De eerste van de 4 instrumenten die ik bespeelde was onmiddelijk raak. Waarom? Omdat de klank veel dieper en warmer is dan mijn viool, een ongeveer 120 jaar oud exemplaar uit Mittenwald.

Ik was erg onder de indruk van de Lorenz viool met de uitgezochte strijkstok en heb zonder enige twijfel het instrument en de strijkstok gekocht. Ik ben nog steeds zeer tevreden met mijn aankoop!

Het instrument wordt elke dag 1 uur bespeeld en de klank wordt nog steeds mooier en krachtiger!

Wat waren de reacties van mijn muziekcollega’s? Ik speel met een pianiste, in een strijkkwartet en in een kamerorkest. Iedereen hoorde onmiddelijk dat ik op een ander instrument speelde. Vooral de stukken samen met mijn pianiste zijn er in klank goed op vooruit gegaan.

Omdat het instrument zo anders klinkt heb ik zelf ook weer meer speelplezier gekregen.

Kortom, een goede keuze, die ik weloverwogen bij jou heb kunnen maken doordat ik in de gelegenheid was het instrument uit te kunnen zoeken dat het beste bij mij past.

Ik ben blij dat ik er de tijd voor heb kunnen nemen om een en ander goed uit te kunnen proberen.

met vriendelijke groet,

Raymond Schoemaker

Raymond kocht een handgemaakte Tsjechische viool.

Veel nieuwe dingen geleerd! Met veel geduld en enthousiasme laat Zlata alles zien, horen en voelen aan mij als echte beginner.

Na de eerste workshop ben ik zo enthousiast geworden over de huurviool die ik heb!

De workshop was goed voorbereid, had een prima lengte en een warme/huiselijke sfeer.

Zlata was spontaan en gezellig, zoals altijd. Iedereen voelde zich wel op zijn/haar gemak naar mijn idee.

Mellanie van Luijn is een vioolleerling van Zlata, huurt een Tsjechische hand gebouwde viool en heeft enkele workshops gevolgd bij Zlata Strijkinstrumenten.

Een unieke kans, vooral voor kinderen om vrijblijvend en laagdrempelig kennis te maken met het bespelen van een strijkinstrument.

Zlata is heel gastvrij en je wordt door haar zeer hartelijk ontvangen in haar informele winkel. Ik deel haar idealen!

Zelf wist ik toen ik 7 jaar was al dat ik viool wou spelen maar heb als kind nooit de kans gekregen.
Uiteindelijk ben ik pas rond mijn 30ste begonnen en speel nog steeds vrijwel dagelijks met veel plezier.
Monique van Gorkom volgde bij Zlata Strijkinstrumenten de workshops “Hoe speel je ontspannen en zonder pijn zolang als je maar wilt?” en “Hoe vind je jouw ideale instrument en strijkstok die jouw spel optimaliseren?”

Hier mijn verhaal omtrent mijn onverwachte aankoop van een elektrische NS design WAV viool.

Ik ging naar Zlata omdat zij de enige is die ik kon vinden op het gebied van elektrische violen. Eigenlijk kwam ik voor de Bridge.

Ik werd bijzonder vriendelijk ontvangen met een kopje thee.

Mijn akoestische viool had ik ook meegenomen omdat ik een probleem met de kinsteun had. Ze heeft het uitstekend opgelost en nu heb ik nergens meer last van.

De Bridge mocht ik uitproberen en hoewel ik het wel aardig vond, het leek wel op een akoestische viool, adviseerde zij mij om ook eens een NS Design te proberen. Die had ik wel eens gezien en vond ze heel lelijk eruitzien. Totdat ik erop ging spelen, geweldig! Liefde op het eerste gezicht, ben er nog erg blij mee.

Nogmaals prima service en ze nemen alle tijd voor je.

Renata Zeegers kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een NS Design WAV elektrische viool en heeft advies gehad rondom steunen en ergonomie.
De service is zonder meer goed.
Door de workshop heb ik besloten te beginnen met vioolspelen en heb ik het starterspakket aangeschaft.
Ik vind de workshop en de presentatie helemaal geweldig! Het enthousiasme van Zlata is zeer aanstekelijk!
Ik geef deze workshop zonder twijfel een 10… in één woord geweldig!
André Kooiman volgde een workshop bij Zlata Strijkinstrumenten en kocht het pakketje viool.
Zlata is een plezierige workshop leidster. Ze is heel enthousiast, sympathiek en bevlogen.
De workshop was een heel instructieve en informatieve ervaring.
Het heeft ertoe geleid dat ik, na aarzeling, toch doorga met viool studeren.
Ik wens Zlata veel succes!
Wil Rothuizen volgde een workshop bij Zlata Strijkinstrumenten.
Na een e-mailtje van mij over een probleem met de kam van mijn (elders gekochte) viool, reageerde Zlata met een uitgebreid antwoord en bood aan het probleem te verhelpen en mij te leren het in het vervolg zelf te doen tijdens haar workshop.
Zodoende had ik plotseling een zeer goede zaterdagmiddag besteding! Zlata is lekker enthousiast en geeft veel leuke weetjes weg. Ik kan nu zelf mijn viool stemmen en de kam recht zetten.
Jenette de Wit volgde een workshop bij Zlata Strijkinstrumenten.
Goede informatie over de producten en goede uitleg hierover. Verder gewoon heel erg leuk.
Zlata is een heel plezierige persoonlijkheid. Ik geef deze workshop een 10!
Ineke de Rooij is klant van Zlata Strijkinstrumenten voor diverse producten en volgde een workshop.

Ik vond de organisatie van de workshop goed, je hield rekening met de verschillende wensen en deelde dit handig in.

Ook ben jij duidelijk enthousiast over strijkinstrumenten, dat vond ik leuk om te merken.

Het boodschappenlijstje voor viool spelen is handig en mijn vragen zijn beantwoord.

Kortom, ik zou zeker vaker komen naar workshops!

Chantal Oud volgde een workshop, huurde daarna een viool en volgde een Skype vioolles bij Zlata.

De workshop was erg prettig, ik heb weer nieuwe ideeën en speelenergie gekregen en ben meteen na thuiskomst weer aan de slag gegaan.

Zlata’s enthousiasme is aanstekelijk en de vele ideeën zijn erg waardevol. Heel stimulerend!

De workshop was ongeveer zoals ik verwacht had. Lengte en locatie prima. Zlata ook!

Ik geef een negen en neem zeker weer contact op als ik tegen iets aanloop waarbij ik professionele hulp nodig heb.

Het is een unieke vorm die je gekozen hebt om je (toekomstige) klanten te benaderen, heel verfrissend in het naar mijn idee van oudsher wat stoffige vioolwereldje. En heel persoonlijk. Dat komt ook door de tegenwoordig beschikbare middelen waar je goed en efficiënt gebruik van maakt. De lage drempel is heel uitnodigend.

Ik gun vioolbouwers hun werk en denk dat ze het moeilijk hebben, maar als m’n kleinkind (nu vier jaar) over een tijdje viool zou willen gaan spelen, zou ik toch naar jou toe gaan. Je bent zo gemotiveerd.

Marianne volgde een workshop en ging daarna deelnemen aan het Violin Lounge Bootcamp.

Vorige week kocht ik bij jou een Bon Musica schoudersteun. Deze bevalt geweldig! De viool zit als een huis.
Michael Pompe deed een passessie voor kinsteun en schoudersteun bij Zlata. Deze passessie is gratis te boeken op afspraak. Neem gerust contact met ons op!


Zlata Strijkinstrumenten

Bel: 035-6210430
E-mail: info@vioolspelen.nl
Zeverijnstraat 6
1216 GK Hilversum (NL)

ma-za: bezoek op afspraak