Zlata Brouwer uit Hilversum is geen typische violiste…

Ja, ze begon op achtjarige leeftijd met vioolles, studeerde braaf haar toonladders en etudes, rolde door naar het conservatorium, speelt in allerlei orkesten en kamermuziekensembles en geeft al jaren vioolles in haar eigen vioolschool te Hilversum.

Ook heeft ze een bul van Nyenrode, leerde ze van de beste internationale marketing goeroes, zoals Tony Robbins, verscheen ze als ‘boss babe’ in de CosmoGirl en vele andere bladen, stond ze in finales van diverse ondernemersawards en won ze in 2011 op 25-jarige leeftijd de Ondernemer van het Jaar award van Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland.

‘De beste marketing wordt gebruikt voor fast food, dubieuze politici, vreemdgaan en nog meer slechts in de wereld. Ik zet dezelfde marketingtrucs in voor iets dat je wél voedt, iets dat wél goed en mooi is… de viool en klassieke muziek! Wie wil je liever dat er wint?’ zegt ze uitdagend.

Woensdag 28 maart ‘lanceert’ ze de beste viool onder de duizend euro met een opmerkelijke marketing video

Met een dikke knipoog naar de bekende glibberige verkoopfilmpjes, verschijnt ze in zwart-wit met het Requiem van Mozart op de achtergrond en imiteert ze een strenge viooldocent die de viool van haar leerling afkeurt en die bruut wegsmijt. Onder het Hallelujah van Händel wordt dan tegen een Apple-witte achtergrond de ‘beste viool onder de € 1.000’ gepresenteerd. De video eindigt met Zlata in een wulpse pose over een fauteuil dezelfde viool strelend met Mozart’s 5e vioolconcert op de achtergrond. ‘A groot: daar word je blij van!’ zegt Zlata.

‘Ik wil vioolspelen en klassieke muziek toegankelijk maken. Wat is een betere manier dan dit via internet te brengen met een dosis humor?’

Ze importeert handgemaakte violen uit een klein vioolbouw atelier in Tsjechië, waar al sinds de 17e eeuw violen worden gebouwd, en biedt deze zo laagdrempelig mogelijk aan in haar violenwinkel te Hilversum. Op haar website www.vioolspelen.nl publiceert ze informatieve artikelen en filmpjes om violisten op weg te helpen. Haar Engelstalige YouTube kanaal met meer dan 250 gratis vioollessen heeft inmiddels bijna een miljoen views.

Communicatie over dit persbericht via:

Zlata Brouwer zlata@vioolspelen.nl 035-6210430
Foto’s van Zlata Brouwer: https://app.box.com/file/263787628653
Meer informatie: www.vioolspelen.nl www.violinlounge.com