CodaBow carbon vioolstrijkstokken

CodaBow is waar traditie en innovatie samenkomen! Voor iedere violist biedt dit merk elegante strijkstokken die qua feel & sound perfect aansluiten. CodaBow is de ongeëvenaarde pionier op het gebied van carbonstrijkstokken en dat merk je bij het spelen!

Wat is de achtergrond van CodaBow?

Waar in 1993 het idee ontstond om carbon strijkstokken te ontwerpen, is CodaBow vandaag de dag de wereldwijd erkende pionier.  De expertise van een wetenschapper, ingenieur en strijkstokmaker werd gecombineerd en met behulp van muzikale professionals heeft dit geleid tot uiteenlopende hoogwaardige strijkstokmodellen.

Wat maakt de strijkstokken zo uniek?

Hoe komt het dat de strijkstokken zoveel speelplezier bezorgen? Dat komt door de unieke materialen en technieken! Zo zorgt de nauwkeurig gelaagde en geweven carbon structuur voor een optimale balans, sterkte, flexibiliteit en responsiviteit. Daarnaast is de akoustiek prachtig! Met gemak speel je kleurrijke klanken en je hebt een groot bereik. Bovendien zijn de strijkstokken een groene keuze. CodaBow maakt namelijk gebruik van een kunstmatig alternatief voor ebbenhout in de slof, waardoor de strijkstokken ook nog eens extra stevig zijn. Oh en maak je geen zorgen, want door de hoogwaardige materialen gaat de strijkstok lang mee!

Welke typen strijkstokken zijn er?

CodaBow biedt de onderstaande drie klassen modellen aan:

1. Mastermodels

The Marquise Experience is geïnspireerd op handgemaakt maatwerk voor en door masters. De strijkstokken zijn elegant en geraffineerd. Technologische doorbraken maken het mogelijk dat een breder publiek van dit exclusieve type kan genieten! Klik hier voor meer informatie over de Master Models op de website van CodaBow.

Wat je opvalt als je speelt met de CodaBow Marquise strijkstok is dat hij een grote, heldere, rijke en transparante klank geeft. Hij volgt de hand goed, heeft een directe respons en is gemakkelijk onder controle te houden in verschillende streektechnieken.

2. Performance Models

De Diamond Collection bestaat uit diverse strijkstokken. Zo zijn er enerzijds expressieve typen die elke subtiele beweging van jouw hand opvolgen en zijn er anderzijds typen die meer stabiliteit en controle bieden. Er zijn dus grote verschillen, waardoor goed advies over de strijkstok die bij jou past belangrijk is!

Verschillen tussen de CodaBow Diamond strijkstokken

De NX is een rustige toegankelijke strijkstok die een mooie heldere klank geeft en alle streektechnieken gemakkelijk uitvoert. Het is een betaalbare opvolger voor de strijkstok die ‘bij je viool zit’ als je enkele jaren speelt en een stap verder wilt. De SX is geschikt voor de wat meer gevorderde violist. Hij is wat springeriger, heeft een betere respons, goede balans en volgt je hand direct. Bij het strijken met de GX valt direct op dat deze een grotere klank heeft en hele directe respons.

Specialized Designs

Naast The Diamond Collection zijn er ook Specialized Designs. Zowel de materialen als de klanken maken deze strijkstokken speciaal. Waar het ene type geschikt is voor een intieme setting met lichte tonen, komt het andere type juist tot zijn recht in een energieke setting. Klik hier voor meer informatie over de Performance Models op de website van CodaBow.

De Joule is geschikt voor elektrische violen met vijf of meer snaren. Hij is erg stijf en relatief licht en maakt gemakkelijk veel klank. Speel je een akoestische viool die wat nasaal of te warm klinkt en wellicht moeilijk aanspreekt, dan kan de Joule uitkomst bieden. Voor een altviool die moeilijk aanspreekt op de C-snaar of in z’n geheel, is de Joule ook een zeer geschikt type.

De Luma is de favoriet van Zlata in het assortiment van CodaBow strijkstokken. De klank is warm, fluwelig, zacht en zangerig. De strijkstok is de meest lichte CodaBow en speelt gemakkelijk als je daarvan houdt. Het ontwerp is geïnspireerd door de beroemde Franse strijkstokkenmakers Lamy en Voirin.

3. Student Models

The Prodigy laat je gemakkelijk met een heldere en stevige klanken spelen. Dit type biedt comfort en zelfvertrouwen, wat de ontwikkeling van jouw talent zal bevorderen in de eerste jaren van het vioolspelen. Klik hier voor meer informatie over de Student Models op de website van CodaBow.

Benieuwd geworden? Wil jij ervaren hoe een CodaBow speelt?

Zlata Strijkinstrumenten is geauthoriseerd dealer van CodaBow strijkstokken.

We hebben een ruime collectie voor viool, altviool en cello in onze winkel en geven je graag advies!

Prijzen variëren tussen de € 349 voor de Prodigy, vanaf € 399 voor Diamond en € 1.199 voor de Marquise. Zoek je iets in een lager segment, bekijk dan hier de Zlata carbon strijkstok. Zoek je iets in een hoger segment, bekijk dan hier de Arcus strijkstokken uit Duitsland.

Klik hier voor algemene informatie rondom het kiezen en kopen van een strijkstok.

Opheffingsuitverkoop

uitverkoop aanbieding

Zlata Strijkinstrumenten

Bel: 035-6210430
E-mail: info@vioolspelen.nl
Zeverijnstraat 6
1216 GK Hilversum (NL)

ma-za: bezoek op afspraak