Müsing strijkstok

Strijken gaat zoveel makkelijker met een goede strijkstok!

Zoek je naar een strijkstok die klinkt als een verfijnde antieke strijkstok, goed je hand volgt, gemakkelijk springt, duurzaam is, er goed uitziet, maar geen kapitaal kost?

Müsing carbon strijkstokken zijn de allerbeste in hun prijsklasse ( vanaf < € 500)

Wat maakt deze vioolstrijkstokken zo uniek?

De Müsing carbon strijkstokken zijn volledig gemaakt in Duitsland volgens een uniek proces met 3D geweven carbon-fiber. De vezels worden hierbij naadloos geweven. Carbon dat op deze manier verwerkt is, biedt meer kwaliteit in klank en spel dan pernambuco, het hout voor strijkstokken dat sinds 2008 niet meer gekapt mag worden.

De strijkstok past perfect bij je viool

Bij het maken van deze strijkstokken is niet alleen rekening gehouden met de eeuwenlange traditie van strijkstokken maken, maar is ook rekening gehouden met hoe de viool nu in elkaar zit: synthetische snaren met een hogere spanning dan de oude darmsnaren en een klankideaal met een grote klank.

Hoe klinken de Müsing strijkstokken?

De strijkstokken geven je viool een volle warme klank met een directe respons. Je viool klinkt mooier en je hebt direct de klank die je wilt. Vind je je viool soms schel klinken en vind je het lastig om meteen een gezonde klank te maken? Dan kan deze stok uitkomst bieden.

Hoe voelt een Müsing strijkstok?

Als je voor het eerst met een Müsing speelt, valt meteen het lichte gewicht op (55 gram bij viool). Doordat de strijkstok ook stijf is, kun je met dit gewicht streektechnieken gemakkelijker en met minder moeite uitvoeren. De strijkstok volgt je hand goed en je hebt een directere impact van alles wat je doet met je rechterhand.

Duurzaam

Van een Müsing strijkstok heb je nog heel lang plezier! De strijkstok heeft een montuur van roestvrijstaal, dat er nog goed uit zal zien na tientallen jaren intensief spelen. De knop en de mechaniek zijn van aluminium, dat ervoor zorgt dat je de strijkstok gemakkelijk kunt aanspannen en ontspannen. De slof is van hoge kwaliteit ebbenhout met parelmoer inleg. Op de stok krijg je 15 jaar garantie!

Met een goede strijkstok kun je beter strijken en een mooiere klank maken!

Klik hier voor algemene informatie rondom het kiezen en kopen van een strijkstok.

We hebben de volledige collectie Müsing strijkstokken voor viool, altviool en cello in onze winkel en geven je graag advies!