GRATIS: Streek Strategie Sessie

Stel je voor dat je exact zou weten hoe je je streek en klank naar een hoger niveau kunt brengen!

Herken je dit? Je maakt mooie vorderingen op je viool, speelt steeds moeilijkere stukken, maar je krijgt de klank maar niet zoals je wilt. Je hebt je strijkstok niet goed onder controle en weet ook niet of de strijkstok die je hebt je juist helpt of tegenhoudt bij het vioolspelen.

Streektechniek en toonvorming zijn onderbelicht in het oefenen en de vioolles

Eine falsche Note zu spielen ist unwichtig, aber ohne Leidenschaft zu spielen, ist unverzeihlich!

Ludwig van Beethoven

(Vertaling: Het spelen van een foute noot is onbelangrijk, maar zonder passie spelen, is onvergeeflijk!)

Veel violisten focussen enkel op de juiste noten in het juiste tempo. Dit terwijl ze juist de klank en expressie het meest belangrijk vinden. HOE je iets speelt is nog het meest belangrijk!

Precies daarom heeft viooldocente Zlata Brouwer zich al vanaf haar conservatorium studie gespecialiseerd in streektechniek en toonvorming

Ze heeft inmiddels al duizenden violisten over de hele wereld geholpen middels haar online en offline vioollessen. Met meer dan tien jaar ervaring in dit specialisme kan ze in een oogopslag kan analyseren hoe iemand kan verbeteren in streek en toon. Op basis hiervan kan ze een gestructureerd plan maken met glasheldere oefeningen, zodat op korte termijn een prachtig resultaat behaald kan worden.

In een Streek Strategie Sessie vertel ik jou precies hoe je jouw vioolspel en klank kunt verbeteren

Zlata Brouwer

Klassiek violiste en eigenares, Zlata Strijkinstrumenten

Je speltechniek, strijkstok en toekomstige vorderingen hangen nauw met elkaar samen. Zlata heeft naast het vioolspelen en lesgeven altijd gehandeld in strijkstokken en kan je spel en het selecteren van de strijkstok goed in verband kan brengen. Ze ziet welke strijkstok jouw helpt en welke je juist tegenhoudt. Dit is afhankelijk van je spel, je viool en je toekomstige vorderingen. Uniek is dat Zlata haar eigen collectie zorgvuldig selecteert en dus door en door kent.

Wat is een Streek Strategie Sessie?

Je bespreekt met Zlata je grootste problemen, uitdagingen of wensen met strijken en klank en speelt voor. Naar aanleiding van een analyse van je spel zal Zlata aangeven hoe je dit kunt verbeteren met een cursus, lessen en/of een andere strijkstok. Je kunt meteen verschillende strijkstokken proberen om te ervaren wat het verschil is.

Voor wie is een Streek Strategie Sessie?

De sessie is individueel en wordt aangepast op jouw niveau: beginnend, gevorderd of professioneel.

Beginnende violist

Bij een beginnende violist of de violist die pas enkele jaren speelt zal vooral advies worden gegeven rondom het opbouwen van een goede basis van het strijken en het selecteren van een strijkstok die je komende jaren in de ontwikkeling van je spel zal ondersteunen.

Gevorderde violist

Je hebt de basis onder de knie en hebt een redelijke strijkstok. Nu is het tijd voor een professionelere toonvorming en geavanceerde streektechnieken. Met gestructureerde instructies kun je je vioolspel naar een hoger niveau brengen. Een betere strijkstok kan je hierbij ondersteunen.

Professionele violist

Het accent zal meer liggen op Zlata’s kennis van high end carbon strijkstokken, met name van de Duitse maker Arcus, en hoe die je huidige spel gemakkelijker kunnen maken, je met minder moeite en omwegen kunt strijken en de toon verder kunnen verbeteren.

Wat kost een Streek Strategie Sessie?

Het advies en het uitproberen van diverse strijkstokken in onze winkel in Hilversum is kosteloos. Wel heeft de sessie enkel zin als je bereid bent energie, tijd en geld te investeren in het verbeteren van je streektechniek en toonvorming in de vorm van oefenen, toepassen van tips, lessen en/of een cursus en een eventuele andere strijkstok.

Verwacht dus geen wondersessie waarin je op magische wijze ineens de nieuwe Janine Jansen wordt ;). Wat je wel kunt verwachten is deskundig advies waarbij de spel en strijkstok op elkaar afgestemd worden voor het beste resultaat.