Violenwinkel in Hilversum

Om elke klant de onverdeelde aandacht te geven die hij/zij verdient, is mijn atelier uitsluitend geopend op afspraak. Je kunt maandag tot en met zaterdag terecht voor afspraken, ook ’s avonds.

Klik hier om je afspraak in te plannen in onze agenda!

Je mag alle instrumenten vrijblijvend bekijken en bespelen. De instrumenten kunnen door mij gedemonstreerd worden. Dit is handig als je het instrument eens van een afstand wilt beluisteren of als je nog niet kunt spelen.

Wij presenteren onze collectie zo goed mogelijk online middels heldere foto’s, tekst en zelf een geluidsopname waarop de viool wordt gedemonstreerd. Zo kun je je vooraf oriënteren op wat wij te bieden hebben.

Klik hier voor onze collectie violen.

Klik hier voor onze collectie altviolen.

Beste Zlata,

ik heb op 18 mei jl. een nieuwe viool bij je gekocht. Het gaat om een Harald Lorenz, model 6. Daarbij heb ik ook een strijkstok gekocht van Elias Guasti.

In je winkel in Hilversum heb ik op een aantal instrumenten gespeeld om te zien of er een viool bij zat met een andere klank dan de viool waarop ik reeds 40 jaar speelde.

De eerste van de 4 instrumenten die ik bespeelde was onmiddelijk raak. Waarom? Omdat de klank veel dieper en warmer is dan mijn viool, een ongeveer 120 jaar oud exemplaar uit Mittenwald.

Ik was erg onder de indruk van de Lorenz viool met de uitgezochte strijkstok en heb zonder enige twijfel het instrument en de strijkstok gekocht. Ik ben nog steeds zeer tevreden met mijn aankoop!

Het instrument wordt elke dag 1 uur bespeeld en de klank wordt nog steeds mooier en krachtiger!

Wat waren de reacties van mijn muziekcollega’s? Ik speel met een pianiste, in een strijkkwartet en in een kamerorkest. Iedereen hoorde onmiddelijk dat ik op een ander instrument speelde. Vooral de stukken samen met mijn pianiste zijn er in klank goed op vooruit gegaan.

Omdat het instrument zo anders klinkt heb ik zelf ook weer meer speelplezier gekregen.

Kortom, een goede keuze, die ik weloverwogen bij jou heb kunnen maken doordat ik in de gelegenheid was het instrument uit te kunnen zoeken dat het beste bij mij past.

Ik ben blij dat ik er de tijd voor heb kunnen nemen om een en ander goed uit te kunnen proberen.

met vriendelijke groet,

Raymond Schoemaker

– Raymond kocht een handgemaakte Tsjechische viool.

Ik kijk uit naar je bezoek. De koffie staat klaar.

Bij ons kun je in de winkel betalen met:

  • Contant geld
  • Betaalpas (pinnen)
  • VISA
  • MasterCard

Kom je met gezelschap? Soms duurt het selecteren van een instrument lang, houd hier rekening mee. Voor gezelschap is het handig om te weten dat er een park met speeltuin voor de deur is, een cafetaria tegenover het pand en het winkelgebied van de Gijsbrecht van Aemstelstraat op 10 minuten lopen.

Onze winkel is gevestigd in een bedrijfsverzamelpand, het Hilversum Business Centre. Op de foto onder zie je het gebouw zoals gezien vanaf de Zeverijnstraat. Het is te herkennen door het grote cijfer “6” en de naam “Hilversum Business Centre” op de gevel. In het midden van het gebouw vind je ingang van de sportschool Fit for Free. De ingang van Zlata Strijkinstrumenten zit links van de sportschool (zie ook het plaatje hier links).

Mocht je ondanks deze instructie moeite hebben ons te vinden dan kun je ons altijd bellen: 035-6210430. Vergeet dus niet je mobiele telefoon mee te nemen!

Parkeren is gratis en rondom het gebouw.

Met openbaar vervoer zijn wij ook gemakkelijk te bereiken: Neem buslijn 1 vanaf station Hilversum (Centraal) en op de halte Zeverijnplantsoen of halte Zeverijnstraat stap je vlakbij het gebouw uit.

NB: Voor taxaties, groter onderhoud en reparatie van strijkinstrumenten kun je het beste terecht bij een vioolbouwer. Deze vormen van dienstverlening vallen niet binnen ons specialisme.

Share This