Vioolles in Hilversum

Hét adres van jouw inspirerende vioollerares die jou prachtig gaat leren vioolspelen

Wij zijn een kleinschalige vioolschool met vier viooldocentes. Onze docenten zijn conservatorium opgeleide (alt) violisten, actieve uitvoerende musici en enthousiaste docenten.

Wij bieden de voordelen van een muziekschool (leerlingenconcerten, mogelijkheden tot samenspel, gespecialiseerde docenten, uitwisseling tussen docenten) én de voordelen van een kleine lespraktijk (hoge kwaliteit, professionele docenten, persoonlijke aanpak, flexibiliteit).

kunstkeur certificatieOnze visie is het bieden van hoge kwaliteit vioolonderwijs en veel spelplezier voor onze leerlingen. We zijn na een uitgebreide keuring gecertificeerd voor KunstKeur.

Wil je vioolles en advies over welke docent het beste bij je past?

Mail dan naar info@vioolspelen.nl

startpakketje

Klik hier om het startpakketje te kopen!

Voor wie?

20101010.14.41.37-img_1038Violisten (in spé) van alle leeftijden en niveaus die:

 • Willen beginnen met vioolspelen (zie hier onze cursus voor beginners)
 • Een auditie willen voorbereiden
 • In een orkest spelen en wel weer eens les willen
 • Worstelen met lastige orkestpartijen
 • In hun jeugd jaren les hebben gehad en dat weer op willen pakken om naar een hoger niveau te gaan
 • In het verleden veel gespeeld hebben en nu weer willen herstarten: zo snel mogelijk terug naar je oude niveau
 • Jaren bezig zijn en ergens in vastlopen: Je wilt naar een volgend niveau
 • Coaching willen voor hun ensemble of kwartet

Dit kunnen we jou bieden:

 • Conservatorium opgeleide docenten met hoofdvak viool of altviool, een actieve uitvoeringspraktijk en een passie voor didactiek
 • Al onze kennis, inzet, ervaring en opleiding (zie hier) om jou zo goed mogelijk met hart en ziel te leren vioolspelen
 • Lessen waarin aandacht is voor een solide basistechniek, interpretatie, expressie, het mooiste repertoire, houding en ontspanning, algemene muzikale ontwikkeling en meer
 • Een gedegen lesplan om jou te voorzien van een goede balans tussen techniek en muzikaliteit
 • Onze leerlingen vorderen altijd zeer snel

Wat verwachten we van jou?

 • Investering van de nodige tijd, energie, aandacht en focus om onze instructies/advies/opdrachten te implementeren
 • Studeren, studeren, studeren 😉

Vioolles in Hilversum

Musician playing violin isolated on blackOnze mooie lesruimte is volledig ingericht op het geven van vioolles en alle faciliteiten zijn aanwezig: een zoet klinkende Petrof piano om de leerlingen op te begeleiden, een boekenkast met veel mooi repertoire, een computer om begeleidings-CD’s op af te spelen, lesmaterialen en toebehoren als snaren en steunen. Maandag tot en met zaterdag worden lessen gegeven. Ook ’s avonds!

Mail naar info@vioolspelen.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Hai Zlata, In je instrukties en video’s leg je alles op een manier uit waardoor ik me er meer bewust van ben hoe het voelt om mn viool vast te houden, luister ik meer naar de klank in plaats van gewoon volgens de gebruiksaanwijzing de noten te produceren en merk ik ook dat dit voor mij het verschil maakt tussen het genieten van studeren en als een robot balend dat ik niet al veel beter ben. Echt lessen voor de body mind en soul zoals je zegt, je wilt de theorie en de oefeningen en het waarom weten, je wil dat je lichaam het soepel kan doen en dat je er gelukkig van wordt in je ziel omdat je er iets van jezelf in kunt stoppen. Daarom vond ik het ook een goede oefening om de stukjes die je speelt in andere ritmes te proberen, ik vergat even het noten lezen en merkte dat ik daarna weer een veel mooier geluid had. groetjes en succes Kim

“De les was zeker en vast informatief. Ik heb zeker wat aan de tips, vooral dan ook de instructies over hoe ik vibrato zou moeten oefenen, want dit was ik volledig fout aan het doen.”

“In veertig minuten heb je al mijn urgente problemen in het vioolspel behandeld zoals spiccato, vibrato, intonatie, strijkstokhouding, vioolhouding, schoudersteun, kinsteun, vingerbeweging op de strijkstok en beweging in de linker elleboog. Bedankt voor je toewijding in de kunst van de viool pedagogiek. Toen ik zag how je mijn spel bestudeerde om vast te stellen hoe je me kon helpen, wist ik dat je een goede docent bent. Al je suggesties hebben geholpen en ik kijk uit ze toe te passen tijdens het studeren. Gedurende de les zelf begon mijn spel beter te klinken en voelde ik me meer op mijn gemak. Je hulp was dus direct EN lange termijn. Ook sprak je poëtische taalgebruik me aan. Ik hoop nog meer van je lessen te genieten in de toekomst!”

– Kathleen, één van Zlata’s Skype vioolleerlingen woonachtig in Amerika

Duizend maal dank voor de workshop “Weight vs Pressure”. Het lukt nu eindelijk om een echt mooie toon uit mijn altviool te halen. Door jouw instructie video’s is mijn altviool en viool spel de laatste tijd echt met sprongen vooruit gegaan!

Wil je net als Peter de gratis workshop volgen? Klik hier om toegang te krijgen!

“Veel nieuwe dingen geleerd! Met veel geduld en enthousiasme laat Zlata alles zien, horen en voelen aan mij als echte beginner. Zlata was spontaan en gezellig, zoals altijd. Iedereen voelde zich wel op zijn/haar gemak naar mijn idee.”

– Mellanie

Ten eerste heel erg bedankt voor de goede les!
Ik had heel veel zin in deze les, maar vond het ook wel een beetje spannend, want ik had u nog nooit eerder gezien afgezien van alle filmpjes en van het ezine.
U zorgde er direct voor dat ik het gevoel had u al jaren te kennen.
Ik vroeg u om hulp bij een betere stokhand en heb wat oefeningen gekregen.
U hebt zo’n duidelijke les gegeven, dat ik het volledig begreep en  gemakkelijk  kon gaan oefenen.
Ik vind het heel fijn dat u ook doorheeft waar het aan ligt als het fout gaat. 
Het was een heel bijzondere ervaring voor mij: ik zal het zeker nog een keer overwegen.
Al vind ik persoonlijk lessen met een docent in real life fijner, ik zal zeker in een vakantie of als ik extra lessen nodig heb Skypelessen overwegen.
U doet het super goed, dus blijf doorgaan met deze lessen!
Lisanne Sikkema
Lisanne volgde vioolles via Skype bij Zlata.

“Zlata is galant, stelt je op je gemak en kan goed met mensen omgaan. Je voelt je thuis.”

– Teus

“Zlata heeft mijn spel en instrumenten met kleine veranderingen enorm vooruit geholpen.”

– Martine

“De les was zeker en vast informatief. Ik heb zeker wat aan de tips, vooral dan ook de instructies over hoe ik vibrato zou moeten oefenen, want dit was ik volledig fout aan het doen.

– Isaak

Hartelijk dank voor je gratis workshop “Weight vs Pressure” met de video en de klapper van 44 pagina’s met alle waardevolle tips! Ik kan er veel van gebruiken door eens opnieuw naar mezelf te kijken en vooral ook te voelen wat ik doe met altviool spelen. Vanochtend ben ik meteen mijn schoudersteun (Kun Bravo) gaan bijstellen omdat ik met mijn hoofd meer klemde dan dat het gewicht ervan de alt vasthield: het helpt geweldig. Na het laatste concert met mijn orkest (Die Haerlemsche Musyckcamer) had ik een stijve nek en rechter schouder en ik denk hoofdzakelijk door het klemmen. Nu de alt beter ligt is er ook geen spanning in mijn rechter schouder! Ik ben pas drie jaar geleden met alt begonnen en vind het heerlijk. Ook speel ik met mijn kwartet en samen met een vriendin die piano speelt. Heel hartelijk dank! Ellen

Wil je net als Ellen de gratis workshop volgen? Klik hier om toegang te krijgen!

“Ik vond het best een beetje spannend, omdat we elkaar niet kenden.
Maar je hebt de gave om iemand snel op zijn gemak te stellen.
Ik vond het heel knap dat je direct in de gaten had wat het probleem was met die snaarwisselingen, en dat je daar dan meteen een tekeningetje bij maakte met die nootjes. Goede tips gekregen van je om daarmee aan de gang te gaan.”
– Dick

“Well, let me say something about your teaching style…  For me, you are a committed and friendly teacher. You are absolutely helpful. You helped me to correct my playing mistakes even though small mistakes. You tried your best to explain everything I did not understand in English although I knew that English is not your mother language. Thank you for everything!”

– Huy

Eindelijk het beloofde berichtje over zowel mijn ervaring met jullie alsook over de vioolles via Skype, want ik ben zo enthousiast aan het oefenen geslagen dat mijn berichtje even is blijven liggen. Mijn allereerste ervaring met het (niet) leren spelen van de viool was ongeveer 20 jaar geleden, waarbij ik tegen enorme muren opliep, omdat de enige manier om toen viool te leren spelen was (zo kreeg ik steeds te horen): naar de muziekschool gaan en daar te leren spelen. Omdat het op dat moment niet mogelijk was voor mij en ik er eerlijk gezegd ook helemaal geen zin in had om jarenlange notenleer te volgen, heb ik dat idee “even” laten varen en ben ik verder gegaan met gitaarspelen, hetgeen ik al vanaf mijn 16e doe. Het vreemde daaraan was, dat er wel voor dit instrument de mogelijkheden waren om te leren spelen, zonder de muziekschool, maar blijkbaar niet voor de viool. Je gaat daarom denken dat de viool toch wel een heeeel moeilijk instrument moet zijn om te kunnen spelen…. Maar eigenwijs als ik ben, wilde ik het toch nog eens gaan proberen. Jij opent daarom een gesloten wereldje (waaruit ik je de beledigingen zal besparen die ik heb moeten slikken) en geeft veel mensen de mogelijkheid om toch viool te leren spelen, ook zonder het ontmoedigende idee om eerst jarenlang naar de muziekschool te moeten gaan. Ik vind klassieke muziek echt prachtig, maar ik zal nooit dat niveau (willen) halen en dus daarom ook niet mijn halve leven op wil opofferen om dat niveau te bereiken, dat laat ik graag over aan de mensen die dat wel willen en ik zal dan met veel plezier naar hen luisteren en daarvan genieten. Geef mij maar Schotse, zigeuner- of countrymuziek, dat vind ik fijn om zelf te spelen en daar valt het niet zo bij op als het een keer niet vlekkeloos gaat. Toen we op vakantie in Schotland waren en een muziekwinkel binnenstapte, viel mij het mentaliteitsverschil direct op. Daar was de viool een volksinstrument. Daar mocht ik wel een viool met strijkstok aanschaffen (ik kreeg daar zelfs advies welke voor mij geschikt was, nog nooit meegemaakt tot dan toe) en een kinderboekje met oefen-CD’s, waarna ik thuis aan de slag ben gegaan. Toen ik daarna op internet aan het zoeken was, kwam ik jullie site tegen. Wat een open-minded en gemakkelijk toegankelijke site, een hele nieuwe ervaring voor mij! Eigenlijk een beetje hetzelfde idee als zoals ze er in Schotland over denken, vioolspelen moet voor iedereen mogelijk zijn! Dit was daarom voor mij dan ook best wel een beetje een emotionele ervaring, dat het toch nog mogelijk was dat ik op mijn 45e leeftijd viool kan leren spelen met de hulp van een ervaren iemand, want Zlata, de kansen die jij de mensen geeft, dat vind ik fantastisch. Men kan men zelf kiezen welke richting ze uitgaan en toch op redelijk korte termijn leren vioolspelen en daar op hun manier plezier aan beleven. Let op mensen! Dit is zeker niet kiezen voor een makkelijke weg, want je zult het uiteindelijk toch echt zelf moeten doen door heel veel te oefenen en goed te luisteren naar de adviezen van Zlata en door goed te kijken hoe anderen viool spelen. De Neolin-viool die ik bij Zlata heb aangeschaft, was voor mij ook een enorme hulp omdat deze op dezelfde manier te stemmen is als een gitaar en er frets op zitten, waardoor je precies weet waar je je vingers neer moet zetten. De Skype-les: Mijn eerste reacties op mijn eerste Skype-les waren: – Zlata had gelijk, je kunt het beste meteen een les nemen om geen foute dingen aan te leren, waar je vantevoren niet bij stilstaat. Ik was er gelukkig op tijd bij, want afleren is altijd moeilijker dan aanleren. – Wat ziet Zlata al veel in de eerste paar minuten van de les: houding, toon, hanteren van de strijkstok. Ook heel fijn om te horen wat ik wel goed doe! 🙂 – Oei, wat veel informatie tegelijk in deze les, Zlata babbelt er lustig op los! – Ik ga eerst eens flink oefenen met deze informatie die ik heb gekregen, en als ik dat onder de knie heb, dan ga ik de tweede les nemen, zeker weten want ik heb heel veel geleerd! Nu, een paar weken na mijn eerste skype-les, heeft het potloodje waar ik mee moest oefenen, alle hoeken van de kamer al gezien (maar dat is natuurlijk altijd beter dan met je strijkstok gooien 🙂 ha ha!) en net toen ik de moed bijna op wilde geven, merkte ik dat het beter ging met de strijkstoktechniek en dat de tonen al veel beter begonnen te klinken! En dan krijg je er natuurlijk ook steeds meer plezier in, dat motiveert enorm. Binnenkort ben ik klaar voor mijn tweede skype-les, helemaal geweldig, zo op je eigen tempo viool leren spelen onder begeleiding van een hele vriendelijke, geduldige en ervaren lerares, heel heel hartelijk bedankt Zlata!!! Vriendelijke groeten van Julia

Julia kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een Arcus strijkstok, een Bridge elektrische viool en een Neolin viool. Aangezien ze in België woont en Zlata in Nederland, heeft ze vioolles via Skype.

“Door de workshop heb ik besloten te beginnen met vioolspelen!”

– André

“Zlata is een plezierige workshop leidster. Ze is heel enthousiast, sympathiek en bevlogen.
De workshop was een heel instructieve en informatieve ervaring.
Het heeft ertoe geleid dat ik, na aarzeling, toch doorga met viool studeren.”
– Wil
“Zlata is lekker enthousiast en geeft veel leuke weetjes weg.”
– Jenette
“Zlata is een heel plezierige persoonlijkheid. Ik geef deze workshop een 10!”
– Ineke
Share This