[Cursus] Beginnen met vioolspelen

Wil je beginnen met vioolspelen en ben je helemaal blanco beginner?

Wil je snel liedjes kunnen spelen en met een mooie toon vioolspelen?

Maar zie je op tegen gepiep, gekras en geworstel?

beginnen met vioolspelen vioolles beginnerIn de basiscursus vioolspelen leer je de basistechniek van het vioolspelen, de houdingen, het strijken en leer je eenvoudige kinderliedjes spelen. De cursus is volledig individueel en geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Haar beginnende leerlingen laat Zlata altijd een zogenaamde auditieve fase doorlopen. In deze fase leer je eerst een mooie toon uit de viool halen en dan verschillende liedjes spelen.

Je kunt je volledig focussen op de basistechniek van de viool, de klank die je produceert en de liedjes die je speelt.

Als je deze fase doorlopen hebt, heb je een basis op de viool en wordt begonnen met noten lezen en het werken uit een vioolmethode.

Resultaten van deze methode zijn:

  • Snel kunnen spelen met een mooie toon, niet jarenlang krassen en piepen. De focus ligt op toon en klank voordat je begint met vingerzettingen en noten lezen.
  • Goede ontspannen houding en vrijheid op het instrument.
  • Snel aanleren van de basistechniek, omdat je focus hier volledig op ligt.
  • Noten lezen na deze fase gaat sneller! Notenschrift is niet abstract als je al kunt spelen. Je kunt wat je kunt spelen snel in noten herkennen.

Deze methode is gebaseerd op Zlata’s jarenlange opleiding en ervaring. Het is gebaseerd op diverse moderne muziek-didactische vindingen en uitgebreid in de praktijk getest.
Zlata werkt al enige tijd met deze methode en het begon steeds meer een systeem te worden. De aantekeningen die ze individueel bij haar leerlingen in de schriftjes pende, heeft ze nu samengevat in een klein toegankelijk boekje.

Spreekt dit je aan en wil je deelnemen aan deze basiscursus?

Start: Elk moment.

Doelgroep: Beginners van alle leeftijden (kinderen en volwassenen!).

Aantal leerlingen: Deze cursus is individueel. Dat wil zeggen dat je 1-op-1 privéles krijgt.

Duur: De cursus duurt drie maanden, waarbij je elke week 30 minuten individuele les krijgt. In de schoolvakanties en op feestdagen wordt geen les gegeven.

Tijd en plaats: Gezien het individuele les betreft kunnen de lessen gepland worden op een dag en tijd dat het jou uitkomt. Een vaste wekelijkse lestijd geeft hierbij structuur en betere voortgang op de viool.

De cursus is inclusief:

  • 3 maanden individuele wekelijkse vioolles van 30 minuten
  • Lesboekje gemaakt door Zlata

Kosten: Klik hier voor de vioolles tarieven

Mail naar info@vioolspelen.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Share This