In de media

Eigenares en violiste Zlata Brouwer verschijnt sinds het winnen van de prijs ‘Ondernemer van het Jaar 2011’ met regelmaat in de media

Juni 2019

Zlata sluit haar violenwinkel en vioolschool om zich volledig te richten op haar internationale online onderneming Violin Lounge en haar populaire YouTube kanaal.

November 2018

Zlata werd geïnterviewd door Laura Elsman van Fabulous Business TV over haar YouTube kanaal met meer dan een miljoen views en de meer dan duizend video vioollessen die ze maakte voor Violin Lounge:

Zlata speelde een stukje Massenet op NPO2 in het programma Hallo Nederland en sprak openlijk over haar podiumangst:

Augustus 2018

psychologie magazine podiumangst 2018Veel klanten krijgen de zenuwen ervan om in de winkel violen uit te proberen. Dat is niet zo gek! Heel veel musici van allerlei niveaus kampen met podiumangst. Helaas is het nog een taboe. Zlata deelt haar eigen ervaringen in Psychologie Magazine.

Voor de Batavieren Podcast interview eigenares Zlata violiste en psychiater Esther van Fenema, die tien jaar geleden de Muziekpoli heeft opgericht om musici met psychische klachten te helpen. Hierover schreef ze het onlangs uitgekomen boek ‘Het ontstemde brein’. Klik hier om het interview te luisteren dat gaat over podiumangst, haar werk en de viool als symbool voor maatschappelijke ontwikkelingen. Leuk feitje is dat Esther dezelfde Arcus S9 strijkstok heeft als Zlata. Deze kocht ze eerder dit jaar bij ons.

April 2018

Zlata wordt geïnterviewd door de Duitse violist Simon Streuff over haar specialisme streektechniek en toonvorming. In het interview komen nuttige tips langs voor violisten om beter te strijken met een mooiere klank:

November 2017

Zlata Strijkinstrumenten is voor de tweede keer genomineerd voor Hilversumse onderneming van het jaar. Klik hier!

Eigenares Zlata staat voor de tweede keer in de Viva400 lijst van meest succesvolle vrouwen. Klik hier!

Oktober 2017

Klant Marijke heeft een succesvol YouTube kanaal waarin ze haar voortgang en ervaringen als volwassen beginner op de viool deelt. Ze kocht bij Zlata Strijkinstrumenten een Bridge Lyra vijfsnarige viool die ze middels octaaf snaren heeft laten klinken als een cello. Als strijkstok gebruikt ze carbon fiber strijkstokken uit Zlata’s eigen lijn. Bekijk de video:

living gooi en vechstreek oktober 2017Eigenares Zlata Brouwer verschijnt in Gooi- en Vechtstreek Living en Amersfoort Living met een interview over muziekonderwijs en haar vioolschool. Klik hier om het artikel te lezen.

Augustus 2017

Maandag 7 augustus: Eigenares Zlata Brouwer mocht een uur lang los bij Amsterdam FM in het geweldige kunst en cultuur programma van Bert van Galen. Ze hebben het dus over kunst en cultuur, esthetiek, klassieke muziek, de viool en Zlata’s bedrijven en nog veel meer!

Januari 2017

Woensdag 17 januari: Eigenares Zlata Brouwer deelt haar ervaringen en succes met YouTube in het ondernemersmagazine myeverlane.com (klik hier om te lezen). Klik hier om Zlata’s kanaal met meer dan een half miljoen views en meer dan 250 gratis video vioollessen te bekijken.

December 2016

Donderdag 29 december: Eigenares Zlata Brouwer staat op de 10e plek op de lijst van Forum voor Democratie voor de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017. Klik hier om meer te lezen.

Woensdag 28 december: Eigenares Zlata Brouwer wordt door Randstad geïnterviewd over haar carriere switch van accountant naar violiste en ondernemer. Klik hier om het te lezen.Algemeen dagblad de ondernemer zlata brouwer

Zaterdag 17 december: Eigenares Zlata Brouwer stond uitgebreid in het Algemeen Dagblad met een interview in de rubriek Grenzeloos van de katern ‘de Ondernemer’. Klik op de thumbnail om het te lezen.

Vrijdag 16 december: Eigenares Zlata Brouwer is te gast in het radioprogramma Strictly Business. Klik hier om het te luisteren.

November 2016

Zlata Brouwer in Cosmo GirlEigenares Zlata Brouwer verschijnt als ‘bossbabe’ in de Cosmo Girl en geeft tips over het starten van je eigen bedrijf. Klik op de thumbnail om het te lezen.

ABN-AMRO interviewt eigenares Zlata Brouwer over haar uurtarieven. Klik hier om het te lezen.

Zlata Strijkinstrumenten eindigt in de top 10 van de verkiezing Hilversumse onderneming van het jaar.

September 2016

Donderdag 29 september publiceerde de website Boost your Health een kijkje in de koelkast van eigenares Zlata. Klik hier om het te lezen.

zlata brouwer kasboek telegraafZaterdag 24 september stond eigenares Zlata in de Telegraaf. Klik op de thumbnail om het te lezen.

Eigenares Zlata met een interview in de Fiscalert van deze maand.Eigenares Zlata met een interview in de Fiscalert van deze maand.September: Eigenares Zlata werd geïnterviewd voor het maandblad Fiscalert. Klik op de thumbnails om het te lezen.

13 September: Eigenares Zlata deelt haar tip over productiviteit in My Everlane, een online magazine voor vrouwelijke ondernemers. Klik hier om het te lezen.

12 September: Eigenares Zlata mocht de spits afbijten in de categorie ‘bijzondere beroepen’ van de website BELLESQA.nl. Klik hier om het uitgebreide interview te lezen!

Juli 2016

Eigenares en violiste Zlata Brouwer wordt door ondernemersplatform ‘Even centraal’ geïnterviewd over haar gouden ondernemerstips. Klik hier om het te lezen.

Juni 2016

Eigenares en violiste Zlata Brouwer wordt door ondernemersplatform ‘Even centraal’ geïnterviewd over de uitdagingen in haar bedrijf. Klik hier om het te lezen.

November 2014

Eigenares Zlata Brouwer verschijnt (met leerling Sterre) in de Arco, het blad van de European String Teachers Association (ESTA). Hierin vertelt ze over haar ervaringen met vioollessen waarbij de docent bij de leerling thuis komt.

April 2014

Eigenares Zlata Brouwer en haar vriend Sander van Luit staan in het Algemeen Dagblad Magazine op zaterdag over de moeilijke tijden van het ondernemerschap en hoe ze erbovenop gekomen zijn.

Eigenares Zlata Brouwer en haar vriend Sander van Luit staan in het Parool over de moeilijke tijden van het ondernemerschap en hoe ze erbovenop gekomen zijn.

Maart 2014

In Podium de Vorstin in Hilversum heeft Zlata op 20 maart een PechaKucha presentatie gehouden.

PechaKucha is Japans voor ‘geroezemoes’, een wereldwijd fenomeen dat tot nu toe alleen nog in een aantal grote steden in Nederland georganiseerd wordt. Klik hier voor meer informatie over PechaKucha.

Januari 2014

Eigenares Zlata Brouwer vult met haar bijzondere verhaal rondom Zlata Strijkinstrumenten en Violin Lounge 4 pagina’s in het boek ‘Ondernemen met Passie’. Van Ondernemen met Passie is inmiddels ook een magazine (waar Zlata ook in heeft gestaan) en een televisie programma op RTL7.

Oktober 2013

Celliste Mayke Rademakers geeft tijdens het Televizier-ring gala een spetterend optreden met onze Bridge Draco elektrische cello. Het is een mooi voorbeeld van hoe divers een strijkinstrument is. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Januari 2013

Hoofdredacteur Martine Mussies van Encore! Magazine (jongerentijdschrift over klassieke muziek) laat zich bij Zlata Strijkinstrumenten een goede kinsteun en schoudersteun voor haar viool (en vooral haarzelf!) aanmeten. Naar aanleiding hiervan verschijnt een spread in haar magazine.

9 september 2012

Violiste en eigenaresse Zlata Brouwer speelt met veel muzikale vrienden op kunstfestival Barticamp. Klik hier om een filmpje te bekijken wat verscheen op Berkelland TV (Zlata speelt hier een duet met celliste Martine). Zie thumbnail voor een artikel op de website van Berkelland FM.

16 augustus 2012

De website nieuwsuitberkelland.nl publiceert een artikel over het optreden van eigenaresse Zlata Brouwer en haar muzikale vrienden op Barticamp.

9 augustus 2012

Elsevier interviewt eigenaresse Zlata Brouwer over haar carriére switch in de rubriek ‘M’n goede geld’. 

24 juli 2012

Eigenaresse/violiste Zlata Brouwer en pianiste/celliste Martine Mussies werden op hun ‘Gratis muziek voor ouderen’ tournée geïnterviewd door jongeren radiozender FunX. Klik hier om het interview te beluisteren!

19 juli 2012

Het Utrechts Stadsblad plaatst een bericht over de gratis concerten voor ouderen die Martine Mussies (cello/piano) en eigenaresse Zlata Brouwer (viool) geven in de zomerperiode.

april 2012

Het blad Onderwijs Info van Universiteit Nyenrode interviewt Nyenrode-alumna en eigenaresse Zlata Brouwer over haar carriére switch.

Zlata spreekt op het JOVD voorjaarscongres te Dalfsen samen met VVD kamerlid Malik Azmani tijdens een workshop over jong carrière maken. Zlata werd uitgenodigd, omdat ze toen net Ondernemer van het Jaar 2011 was geworden.

12 februari 2012

Het kersverse Roaring Duo, met violiste Zlata Brouwer en pianist Jannes Sinke bestaat pas net als ze worden uitgenodigd voor het muziek TV-programma ‘Tafel van Tjako’.

21 januari 2012

Eigenaresse en violiste Zlata Brouwer wordt geïnterviewd in de rubriek ‘Talent’ in het blad Elsevier wegens het winnen van de KvK award Ondernemer van het Jaar 2011.

januari 2012

Eigenaresse en violiste Zlata Brouwer wordt na een bloedstollende wedstrijd met hevige concurrentie uitgeroepen tot KvK Ondernemer van het Jaar 2011. Dit evenement is uitgebreide belicht geweest in de media. Zlata is geïnterviewd door Radio Hilversum. Het persbericht vanuit de KvK en vanuit Zlata Strijkinstrumenten is geplaatst op talrijke websites. De beide edities van de Gooi- en Eemlander, het Algemeen Dagblad – Amersfoortse Courant en Almere Vandaag hebben artikelen geschreven, die je kunt lezen als je op de thumbnails klikt.

Lente 2011

Eigenaresse en violiste Zlata Brouwer wordt door Universiteit Nyenrode, waar zij gestudeerd heeft, geïnterviewd voor het blad ‘Nyenrode Now!’

7 november 2011

Eigenaresse en violiste Zlata Brouwer wordt voor de tweede keer geïnterviewd door het Financieele Dagblad met betrekking tot het onderwerp importeren.

2 september 2011

3 violen van Zlata Strijkinstrumenten worden gebruikt voor het programma ‘Holland’s got talent’. Klik hierop 5:20 min om de uitzending te bekijken.

15 augustus 2011

Eigenaresse en violiste Zlata heeft een luchtig filmpje gemaakt samen met Radio4 over oefeningen voor klassieke musici op de camping, klik hierom het filmpje te bekijken.

30 april 2011

Eigenaresse Zlata Brouwer staat paginagroot in de Koninginnedageditie van de Gooi- en Eemlander met een zeer openhartig interview.

april 2011

Dè website voor bruidsparen in spé heeft een prachtig stuk geschreven over eigenaresse en violiste Zlata Brouwer: klik hier om het te lezen.

maart 2011

Eigenaresse Zlata Brouwer verschijnt in het blad ‘Ondernemen met Passie!

24 februari 2011

Job Cohen bespeelt in het tv-programma Koffietijd een viool van Zlata Strijkinstrumenten. Bekijk het fragement (op minuut 7:15 komt de viool in beeld).

december 2010

CNV Zelstandigen interviewt Zlata Brouwer over het ZZP-er zijn.

december 2010

De website Vrouwen ondernemen (klik om te lezen) interviewt Zlata Brouwer over het ondernemerschap

oktober 2010

De Belgische glossy Feeling interviewt Zlata Brouwer over haar loopbaanswitch.

 

29 oktober 2010

Viva 400 is een lijst met de 400 meest succesvolle vrouwen in Nederland. Eigenaresse Zlata stond erin.

 

19 oktober 2010

Gooi en Vechtstreek schrijft een stukje over het Butterfly Trio, waarin eigenaresse Zlata speelt, ter gelegenheid van hun optreden in Italië.

 

24 september 2010

Flair interviewt eigenaresse Zlata voor de rubriek ‘Waar doet ze het van?’

1 september 2010

Op Radio 4 interviewt Wouter Pleijsier eigenaresse Zlata in het programma Viertakt. Klik hierom het programma te beluisteren en schuif door naar 01:06 voor het interview.

26 augustus 2010

De Pers interviewt eigenaresse Zlata.

 

Klik op de afbeelding om het interview te lezen.

11 augustus 2010

Amsterdam FM interviewt Zlata in het programma ‘Zo groen als poen’. Klik hierom het radiofragment te beluisteren (vanaf minuut vier begin het programma, dus even doorspoelen).

10 augustus 2010

‘Violiste strijkt zich rijk’ interview met Zlata in de Gooi en Eemlander.

 

10 augustus 2010

Zlata stuurt een persbericht uit. Persbericht Stuop. Het persbericht is gepubliceerd op:

4 augustus 2010

Het Financieele Dagblad interviewt eigenaresse Zlata Brouwer voor FD Entrepreneur (klik op de afbeelding). Het interview verschijnt ook op de FD website. Klik hier om het interview te lezen.

 

4 augustus 2010

Sprout publiceert een artikel over de finalisten van de Studenten Ondernemersprijs, waaronder eigenaresse Zlata Brouwer. Klik hier om het artikel te lezen.

7 juli 2010

Human interviewt onder meer Zlata Brouwer in een vierluik over wat ervoor nodig is om solo-ondernemer te worden. Klik hier om het interview te lezen.

6 juli 2010

Eigenaresse Zlata Brouwer wordt geïnterviewd door Ondernemen Juist nu!, een weblog met informatie en advies over ondernemen in uitdagende tijden. Klik hier om het interview te lezen.

23 juni 2010

Eigenaresse Zlata Brouwer wordt geïnterviewd door BNR Nieuwsradio over haar carrière en het opstarten van Zlata Strijkinstrumenten. Klik hier om het interview te beluisteren.

18 juni 2010

Eigenaresse Zlata Brouwer is uitgeroepen tot één van de 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar door het blad Sprout. Met een uitgebreid interview en fotoshoot verscheen ze in het blad en op de website van Sprout(zie onder voor het artikel).

7 juni 2010

Het Lorenz Trio, waarin eigenaresse Zlata Brouwer viool speelt, was de grote verrassing van het Noord-Hollands Strijkersfestival, lees het artikel in de Laarder courant.