Over Zlata

Zlata Strijkinstrumenten is in 2008 opgericht door Zlata Brouwer.

Wil je vioolspelen met een prachtige klank?

Zlata is als viooldocent gespecialiseerd in streektechniek het toonvorming. Dit combineert ze met kennis van en een collectie in prachtige violen en strijkstokken. Hierdoor kan ze violisten (in spé) het beste resultaat in hun spel bieden.

Vanuit haar vioolles praktijk begon ze met het verhandelen van goede kwaliteit violen voor haar leerlingen. Door haar familiebanden in Tsjechië kwam ze bij vioolbouwers terecht die vanuit een eeuwenlange traditie de mooiste violen maken.

Klassiek violist en viooldocent

Viooldocent

Zlata’s missie is het om al het mooist wat de klassieke muziek heeft voortgebracht te behouden, promoten en over te dragen op de volgende generatie.

In haar vioolschool te Hilversum heeft ze een docententeam samengesteld met kundige en inspirerende viooldocentes. Klik hier voor meer informatie. 

Zlata zelf helpt violisten wereldwijd hun streektechniek op een professioneel niveau te brengen en viool te leren spelen met een prachtige klank in haar online programma ‘Bow like a Pro’.

Opleiding

Zlata heeft een Master of Science behaald aan Universiteit Nyenrode en naast haar studie onder meer als business controller gewerkt voordat ze fulltime ondernemer werd. Ze is gediplomeerd violiste (Bachelor of Music hoofdvak viool, klassieke muziek) en heeft haar opleiding genoten aan de Schumann Akademie en het Utrechts Conservatorium met als viooldocent Joan Berkhemer en vioolmethodiek docent Peter de Leeuw.

Met als motto ‘education is never a waste’ leert Zlata altijd verder. Als musicus heeft ze zichzelf verbreed met de opleiding Modern Musician en een cursus jazz improvisatie. Ze studeert nog steeds klassieke solo-stukken en heeft privé-les bij haar vioolleraar en methodiekleraar. Als ondernemer ontwikkelt ze zich met name verder op het gebied van (online) marketing middels cursussen en boeken om haar klanten nòg beter van dienst te zijn.

Prijswinnend ondernemer

Als jonge ondernemer trok Zlata met haar unieke formule veel aandacht en sleepte diverse onderscheidingen in de wacht:

  • Winnaar Ondernemer van het Jaar 2011 award van de KvK Gooi- Eem- en Flevoland
  • Viva 400 meest succesvolle vrouwen in Nederland vermelding 2010 én 2017
  • 25 meest belovende ondernemers onder de 25 jaar vermelding van Sprout 2010
  • Finalist Student Ondernemersprijs 2010

In de media

Met regelmaat wordt Zlata geïnterviewd of spreekt ze over vioolspelen, muziekeducatie, klassieke muziek, cultuur en ondernemerschap.

Violiste

Zlata is actief als uitvoerend violiste. Op dit moment speelt ze vast als 1e Violist in professioneel strijkorkest Vegas Strings. Met regelmaat remplaceert ze in orkesten en treed ze op in diverse kamermuziek bezettingen. Ook maakt ze opnames voor haar populaire YouTube kanaal.

Jarenlang heeft ze met pianist Jannes Sinke opgetreden als duo en is ze hiermee op TV verschenen. Ze heeft in diverse pianotrio’s, strijktrio’s en strijkkwartetten opgetreden. Met het strijktrio Butterfly Trio heeft ze getourd in Italië en een CD opname gedaan.

Share This