hilversumsezlatabrouwerondernemervanhetjaar2011_1hilversumHILVERSUM – Onder groot applaus heeft een stralende Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten uit Hilversum dinsdag de award voor Ondernemer van het Jaar 2011 in ontvangst genomen.

De verkiezing vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, die in het teken stond van jonge ondernemers. Kersverse Ondernemer van het Jaar 2011 Zlata is blij en verrast met de prijs.

Met maar liefst 47 procent van de stemmen won Zlata Brouwer de verkiezing. ‘Ik zag de meter lopen en was enorm verbaasd, is dat die van mij?! Je hoopt het natuurlijk altijd, maar ik was zo vaak net niet de winnaar. En nu heb ik gewonnen. Ik ben echt heel blij.’ Zlata hoopt dat de prijs haar meer bekendheid oplevert. ‘Meer voor mijn bedrijf, voor mij, mijn missie en vooral voor het strijkinstrument. Ik zie mijzelf als wereldwijde matchmaker voor strijkinstrumenten.’

Op één lijn

De vierkoppige jury bestaande uit Ton van Mil van Taskforce Innovatie regio Utrecht, Ondernemer van het Jaar 2010 Petra Leene van Kunstuitleen aan de Amstel, Peter Waterman van de Rabobank en Maurice Luimes van Hogeschool Utrecht kozen Zlata ook als winnaar.

Jurylid en voormalig Ondernemer van het Jaar Petra Leene draagt met plezier de award over aan de kersverse winnaar: ‘Zlata kwam het sterkst over in haar presentatie. Ze blijft heel duidelijk bij haar core-business. Daarbij heeft zij van iets ouds (de gesloten markt in strijkinstrumenten) iets nieuws gemaakt, door de markt open te breken en zelfs instrumenten te verhuren. Ze heeft een heldere visie, gedegen kennis van zaken en is niet bang deze kennis te delen. Dat maakt haar een sterke ondernemer. Bovendien opereert ze internationaal. Nederland is te klein voor Zlata’, vindt Petra namens de jury.

Voor meer informatie of interviews, mail Zlata direct naar zlata@vioolspelen.nl of bel haar mobiel: 035-6210430.