Ik heb lang getwijfeld en had er veel moeite mee, maar graag deel ik in dit blog toch een zeer persoonlijk verhaal met jullie… Met een brok in mijn keel zit ik dit te typen.Ondanks dat ik vioolles heb sinds mijn achtste en muziekles nog eerder… is het een hobbelige weg (nee, achtbaan!) geweest om mijn vak en broodwinning te maken van vioolspelen.

Op mijn zeventiende, na het afronden van het gymnasium, ben ik een combinatie begonnen van fulltime werk en een studie. Eerst de bachelor in Accountancy, toen de master in Controlling aan Universiteit Nyenrode. Door omstandigheden was het voor mij niet mogelijk om fulltime te studeren (het is te persoonlijk die situatie te beschrijven), maar ik had wel grootse dromen.Gedurende de Master ben ik Zlata Strijkinstrumenten gestart en maakte ik een carrière switch van werken als een financial naar werken in mijn winkel en lespraktijk. Terwijl ik mijn scriptie schreef, volgde ik het eerste jaar conservatorium viool. Ik volgde beide studies zonder vertraging en ondertussen werd ik Ondernemer van het jaar 2011.

Het klinkt misschien alsof het allemaal op rolletjes liep, maar ik had zeer weinig plezier. Ik kende weinig meer emoties dan stress, vermoeidheid of een combinatie van beide. Ik negeerde mijn wensen, mijn behoeftes, mijn lichaam, mijn geest, mijzelf. Van een financiële-analyse-machine werd ik een vioolspeelmachine. Ik kende niets anders dan 60 a 80 uur per week werken en studeren.

Juni 2015 heb ik mijn slotrecital gegeven voor mijn viool studie. De commissie was zeer positief en ik ben afgestudeerd. Het is volbracht!

Ik heb gehuild, geschreeuwd, flauw gevallen van uitputting en heb mijzelf kapot gewerkt in de afgelopen jaren.

Vanaf zomer 2015 heb ik het hoogste goed bereikt waarvoor ik het allemaal heb gedaan… Ware Vrijheid!

Ik beloof mezelf hier en nu dat ik mezelf beter ga behandelen.

Eindelijk is het tijd mijn ideeën in de wereld te zetten, voldoening te krijgen door veel meer mensen blij te maken dan ooit en mijn creativiteit te uiten. Of ik het roer totaal omgooi of gewoon beter en met meer liefde ga doen wat ik doe… Ik weet het nog niet. Deze zomer geef ik mijzelf de kans dat uit te zoeken.

Op Vrijheid, Geluk en Overvloed op elke manier mogelijk! Ik hoop een inspirerend voorbeeld te worden voor mensen die bereid zijn alles te doen wat nodig is om hun dromen in de wereld te zetten.