Onderhoud van de viool

Door je viool en strijkstok goed te onderhouden, heb je er meer en langer plezier van

De viool is een complex en sensitief instrument en heeft net als je vioolspel onderhoud nodig

In de volgende artikelen deel ik met je hoe je je viool en strijkstok goed kunt verzorgen:

[Artikel] Alles wat je moet weten over hars en harsen

Harsen… Alle strijkers hebben ermee te maken! Dit korte artikel vat ik de belangrijkste dingen over hars samen. Hars je te weinig, dan glijdt de strijkstok over de snaren zonder geluid te maken of met een vegerig geluid. De paardenharen van de strijkstok zijn dan te glad. Hars je te veel, dan wordt de klank schel en sta je in een stofwolk.

Artikel: 11 Wintertips voor jou en je instrument

Afgelopen winter had ik regelmatig zeer bezorgde klanten aan de lijn over het ontstemmen van zijn/haar instrument in de winter…

Eén van hen vroeg ‘had je daar dan niet voor kunnen waarschuwen in je ezine’… uh, dat kan natuurlijk! Dus bij deze een artikel met wintertips voor je instrument… én jezelf!

4 Manieren om je strijkstok te slopen!

Te veel strijkstokken eindigen hun leven een andere kant op gebogen dan ze hun leven begonnen. Gezien ik zes á zeven dagen per week tussen de strijkinstrumenten werk, zijn het voor mij een soort vriendjes. Het gaat mij dus aan het hart als instrumenten en strijkstokken ‘mishandeld’ worden. Ik zou graag mensen helpen bij het goede gebruik van hun instrument en toebehoren. Daarom heb ik dit artikel geschreven.

Ik heb een viool… en nu?

Dit artikel is voor jou bestemd als je:

– overweegt een viool te kopen of dit al gedaan hebt
– geen vioolles of slechts enkele lessen hebt gehad
– aan de slag wilt met je nieuwe instrument