Guest performance Roaring Duo @ Casa del Habano Amsterdam

Bij ongeveer elke verkoop of verhuur vertel ik mijn klanten hun instrument onder goede omstandigheden te bewaren: geen gekke veranderingen in luchtvochtigheid of temperatuur, geen extremen.

En wat doe ik zelf? Ik ga vioolspelen met mijn Roaring Duo in… een humidor in het Conservatorium Hotel. Voor de niet-rokers onder ons: een humidor is een vochtige warme ruimte geschikt voor het bewaren van sigaren… dus niet violen. Naast mij blies een enorme luchtbevochtiger dikke witte wolken en tussen elk deel moest ik mijn viool afnemen met een doek… de ruimte was zo vochtig dat mijn viool besloeg!Dat brengt een heel nieuwe dimensie aan positiespel kan ik nu vertellen…glibberdeglibber!

 

Maar… mijn trouwe Jan Lorenz viool kon het allemaal goed verdragen, ontstemde nauwelijks meer dan normaal. De enige verrassing was dat de dag erop mijn viool tijdens orkestrepetitie rook naar Cubanen.

 

Don’t try this at home… better: don’t try this at all!