ns micro tunerSinds kort heb ik de NS Design D’addario Micro Tuner in mijn assortiment en het is sindsdien een zeer populair product. Waarom?

Dit is een slim klein apparaatje waarmee je je viool of altviool gemakkelijk kunt stemmen, je ritme vaardigheden opbouwt met de metronoom en zuiver leert spelen met de tuner terwijl je speelt.

Het apparaatje is gemakkelijk op je viool of altviool te plaatsen en te verwijderen zonder schade aan te brengen (zoals vaak het geval is bij vergelijkbare apparaatjes, die eigenlijk voor gitaar geschikt zijn).

De NS Micro viool en altviool tuner heeft een gemakkelijk leesbaar meer-kleuren scherm en metronoom in een aantrekkelijk compact ontwerp. Een traploos verstelbaar klemsysteem met een klepje houdt de tuner met zekerheid vast aan je instrument, terwijl het gemakkelijk te plaatsen en verwijderen is.

Het precisie stemapparaat is niet alleen perfect voor het stemmen, maar de snelle toonhoogte respons zorgt ervoor dat je het kunt gebruiken ter referentie en ter verbetering voor je intonatie tijdens het spelen.

Natuurlijk moet je met de laatste functie, het checken van de zuiverheid, een beetje voorzichtig omgaan. Word niet afhankelijk van het apparaat en blijf zelf goed je oren trainen en gebruiken.

Ik moet er wel bij zeggen dat het een verslavend spelletje is om te spelen en deze tuner continue in het groen te laten uitslaan. Dit moet je dan wel zonder vibrato doen. Het is ook interessant te zien wat er met de toonhoogte gebeurt tijdens vibrato.

Kortom: een snelle, nauwkeurige, compacte en duidelijke tuner met twee interessante extra functies (metronoom en zuiverheid check).

Klik hier om te kijken naar de review video die ik heb gemaakt voor Violin Lounge TV.